Erdogan îl acuză pe Biden că are „mâinile pătate de sânge” din cauza sprijinului acordat Israelului

Data actualizării: Data publicării:
erdogansi joe biden in timpul unei intalniri din 201 in sua
Joe Biden și Recep Tayyip Erdogan în timpul unei întâlniri din 2013, când primul era vicepreședintele SUA, iar al doilea era premierul Turciei: Profimedia

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a criticat luni pe omologul său american pentru sprijinul acordat Israelului, spunând că din acest motiv Joe Biden are „mâinile pătate de sânge”, potrivit Reuters. El a criticat în special aprobarea de către administraţia SUA a unei vânzări de arme către Israel, în contextul bombardamentelor masive efectuate de armata israeliană asupra Fâşiei Gaza.

Erdogan, un puternic apărător al palestinienilor, a contactat în ultima săptămână liderii mondiali , cerând acțiuni solide împotriva Israelului, despre care spune că nu renunță la „cele mai aprige ostilități”.

În aceste condiții, președintele turc a criticat sprijinul pe care Statele Unite pare îl oferă Israelului, partenerul său strategic.

„Scrieţi istorie cu mâinile pătate cu sânge în acest incident ce constituie un atac grav, disproporţionat asupra Gazei, care duce la martiriul a sute de mii de oameni", a declarat Erdogan după o şedinţă a cabinetului, făcând referire la președintele american Joe Biden.

„M-ați obligat să spun asta”, a continuat el.

Administrația Joe Biden a aprobat exporturi de armament în valoare de 735 de milioane de dolari în Israel, în pofida criticilor formulate în contextul bombardamentelor masive efectuate de armata israeliană asupra Fâşiei Gaza. Conform unor surse din Congres, decizia Washingtonului vizează exporturi de muniţie pentru atacuri de mare precizie.

„Teritoriile palestiniene sunt victime ale persecuţiilor, suferinţelor şi vărsării de sânge, la fel ca în multe alte regiuni care au pierdut pacea odată cu sfârşitul imperiului otoman. Şi voi susţineţi acest lucru”, a conchis Recep Tayyip Erdogan.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri