Familie ucisă de o posibilă algă otrăvitoare. Trupurile părinților, fiicei de 1 an și al câinelui au fost găsite într-un parc național

Data publicării:
alege otravitoare
O familie formată din trei membri și câinele lor au fost găsiți morți într-un parc natural din California. Suspiciunea autorităților este că au fost uciși de alge toxice Foto: Profimedia

Trei membri ai aceleiași familii, plus câinele lor au fost găsiți morți pe un traseu de drumeție dintr-un parc național din California, iar autoritățile cred, în așteptarea rezultatelor autopsiilor, că s-ar putea să fi fost uciși de alge otrăvitoare (cianobacterii), relatează BBC.

Trupurile britanicului John Gerrish, al soției sale, Ellen Chung, și al fiicei lor în vârstă de un an, Miju, au fost găsite marți în Pădurea Națională Sierra, dar fără urme de violență. Câinele familiei, Oski, a fost și el găsit mort în pădure, în zona denumită Devil's Gulch (Râpa Diavolului), care este o destinație populară pentru drumeții.

Acum, anchetatorii fac teste pentru depistarea algelor toxice în cursurile de apă din apropiere. 

„Nu știm deocamdată cauza morții, dar ne străduim să aflăm”, a declarat șeriful comitatului Mariposa, Jeremy Briese. „Nu există indicii clare ale modului în care a survenit decesul. Este vorba despre doi adulți sănătoși, un copil sănătos și un exemplar canin aparent sănătos. Toți au fost găsiți morți în aceeași zonă”, a spus el.

O altă ipoteză pe care o luau în calcul anchetatorii era legată de o eventuală intoxicație cu monoxid de carbon, gaz prezent în minele de aur abandonate din zonă, dar șeriful a părut să excludă această posibilitate. „Nu cred că are legătură cu o mină. Din câte am înțeles, aceste înfloriri de alge se datorează secetei recente”, a menționat el.

Înflorirea alegelor poate produce toxine extrem de periculoase, care pot îmbolnăvi sau ucide oameni și animale, potrivit Agenției americane pentru protecția mediului.

Luna trecută, Serviciul Forestier al SUA a postat pe Facebook avertismente cu privire la algele potențial toxice din Pădurea Națională Sierra. Vizitatorii au fost sfătuiți să nu înoate, să nu se plimbe prin apă și nici să nu le permită animalelor de companie să se apropie de sursele de apă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri