Femeia ofițer care organiza funeraliile pentru soldații uciși de Hamas a fost aproape să moară. Cardiologii spun că i s-a "frânt inima"

Data publicării:
Sivan Sekeli Ben Zichri
Femeia ofițer care organiza funeraliile pentru soldații uciși de Hamas a fost aproape să moară. FOTO: Facebook

O femeie ofițer din armata Israelului care a avut ca sarcină să organizeze funeraliile pentru sutele de soldați uciși în atacul Hamas din 7 octombrie nu a mai rezistat stresului și a fost la un pas de moarte după ce a fost diagnosticată cu sindromul inimii frânte, o afecțiune gravă a inimii, scrie Time of Israel.

Căpitanul Sivan Sekeli Ben Zichri a intrat în stop cardiac în urmă cu o lună și jumătate, din cauza stresului psihologic extrem suferit. A fost la un pas de moarte. Ea a povestit într-un interviu trauma prin care a trecut.

În 8 octombrie, la o zi după ce masacrul comis de Hamas asupra Israelului, Ben Zichri a primit sarcina să informeze familiile că cei dragi au murit și să organizeze funeraliile pentru soldații uciși. 300 de soldați au murit atunci.

„Au fost atât de multe înmormântări, nu mai văzusem niciodată atâtea”, a spus ea, adăugând că nu s-a putut detașa emoțional de ce a trăit.  

Cu înmormântări una după alta, nu mai era timp să proceseze lucrurile și la un moment dat a simțit că i se face rău. Ben Zichri a povestit că într-o zi, când era la o înmormântare și a văzut încă 17 gropi abia săpate, a simțit că i se înmoaie  picioarele. La sfârșitul zilei, a ajuns acasă și s-a târât direct în pat, fără să mănânce. Dimineața s-a trezit pentru că se simțea rău. „Nu îmi simțeam partea stângă, mâna dreaptă era paralizată și mă simțeam ca și când cineva îmi smulgea inima din piept”, a spus ea.

Paramedicii chemați i-au spus că face un atac de panică, dar ea a insistat să fie transportată la spital. La sosire, testele inițiale nu au arătat vreo problemă. Cu toate acestea, ea simțea că ceva nu e în regulă. La scurt timp după aceea a făcut stop cardiac.

Medicii au conectat-o la aparate pentru a-i menține inima și plămânii funcționali. Radiografia a dezvăluit că o arteră a inimii a suferit o ruptură bruscă. Femeia a fost operată de urgență. Ben Zichri a fost sedată și intubată timp de trei zile și jumătate, până când soțul ei a cerut să fie trezită în ziua în care împlinea 40 de ani. De o lună și jumătate, ea este în proces de recuperare medicală.

„Inima mi s-a frânt literalmente de la stresul psihologic. Nu o spun doar eu. Și cardiologii mei spun că așa s-a întâmplat”, a povestit ea.

Ben Zichri a spus că este recunoscător că a supraviețuit acestei crize medicale. În urmă cu patru ani, ea s-a luptat cu cancerul ovarian și a supraviețuit.

La ieșirea din spital, ea s-a mutat împreună cu soțul și cei trei copii într-un alt apartament, ca sa nu își mai amintească de casa în care a trecut prin atâtea probleme de sănătate. Întrebată dacă ar mai accepta sarcina de organizare de funeralii, ea a răspuns că va face orice i se cere pentru că „nu avem altă țară”.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri