Traficul a fost reluat la frontieră, după protestul fermierilor bulgari. Camioanele care ies din țară au de așteptat 120 de minute

Data actualizării: Data publicării:
tractoare ale fermirilor din bulgaria
Fermierii din Bulgaria protestează față de ridicarea restricțiilor pentru cerealele ucrainene, iar traficul este blocat între România și Bulgaria. FOTO: Profimedia Images

Fermierii din Bulgaria au protestat față de ridicarea restricțiilor pentru cerealele ucrainene, iar traficul a fost blocat între România și Bulgaria, pe podurile peste Dunăre Giurgiu-Ruse și Calafat-Vidin. Camioanele care ies din ţară au de aşteptat 120 de minute.

ACTUALIZARE 13.48 Traficul a fost reluat la frontieră, după protest. Timpul de aşteptare al camioanelor a ajuns la 120 de minute.

Traficul a fost reluat pe ambele sensuri de mers pe teritoriul Bulgariei, la ieşirea din Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu, în urma protestului producătorilor bulgari de cereale care s-a desfăşurat cu începere de la orele 10.00, dar camioanele care ies din ţară au de aşteptat 120 de minute.

„Traficul a fost reluat în urmă cu puţin timp pe ambele sensuri de mers, pe teritoriul Bulgariei, la ieşirea prin PTF Giurgiu, după ce, începând cu ora 10.00, au fost desfăşurate acţiuni de protest ale producătorilor de cereale bulgari, în zona adiacentă PTF Ruse-Giurgiu”, se arată într-un comunicat de presă, emis luni, de ITPF Giurgiu.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, camioanele care ies din România, prin PTF Giurgiu, au de aşteptat 120 de minute, iar cele care intră în ţară au de aşteptat 90 de minute.

Pentru autoturisme timpul de aşteptare este de 30 de minute, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

ACTUALIZARE 12.20 Autoritățile bulgare au informat Garda de Coasta cu privire la faptul că, începând cu ora 10:00, vor fi proteste ale transportatorilor de cereale bulgari, în zona adiacentă PTF Vama Veche și Negru Vodă.

În prezent traficul autoturismelor nu este afectat, însă au apărut restricții de circulație pentru pentru camioanele înmatriculate în Ucraina și R. Moldova, în sensul că autoritățile bulgare nu permit în acest moment ieșirea acestora din România pe la punctul de frontieră Negru Vodă, a comunicat Poliția de Frontieră.

Poliția recomandă șoferilor de autocamioane și turiștilor să se informeze utilizând aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră (www.politiadefrontiera.ro),  pentru a vedea în timp real care sunt timpii de aşteptare.

Știrea inițială:

Producătorii bulgari cer Guvernului de la Sofia să prelungească restricțiile pentru importul cerealelor din Ucraina. 

Fermierii au început protestele azi la ora 10.00 și au anunțat că acțiuni similare vor avea loc și marți.

Ei cer păstrarea interdicțiilor pentru importurile de cereale din Ucraina și vor ca pe lista restricțiilor să fie puse și alte produse, precum ulei nerafinat, fructe proaspete și lapte, carne, miere, animale vii.

În contextul acestor proteste, traficul este restricţionat, luni, pe ambele sensuri la ieşirea din Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu, pe teritoriul Bulgariei.

O situaţie asemănătoare se înregistrează şi la ieşirea din Punctul de Trecere a Frontierei de la Calafat, fermierii bulgari din zona Vidin fiind şi ei implicaţi în acţiunea de protest, au informat reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu.

"În cursul acestei zile, autorităţile bulgare au informat ITPF Giurgiu cu privire la faptul că, începând cu ora 10,00, vor fi desfăşurate acţiuni de protest ale producătorilor de cereale bulgari, în zona adiacentă PTF Ruse-Giurgiu şi PTF Vidin-Calafat. Astfel, traficul este restricţionat pe ambele sensuri pe teritoriul Bulgariei, la ieşirea din PTF Giurgiu, respectiv PTF Calafat', se arată într-un comunicat de presă transmis de ITPF Giurgiu.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, camioanele, dar şi autoturismele care intră sau ies din ţară prin PTF Giurgiu au de aşteptat 60 de minute.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri