Fosta șefă a diplomației Austriei s-a mutat în Rusia: „Când privesc găinile, rațele, caprele pe stradă... asta e și lumea mea”

Data actualizării: Data publicării:
Femeie blondă dansează cu putin
Foto: Profimedia Images

Fosta ministră austriacă Karin Kneissl, devenită celebră după ce a fost fotografiată dansând cu dictatorul Vladimir Putin la propria nuntă, în 2018, locuiește într-un sat din Rusia, în această vară, conform presei locale, citată de The Moscow Times.

Karin Kneissl a apărut pe primele pagini din presa internațională în 2018, când Vladimir Putin a fost invitat și a participat la nunta ei, organizată la o podgorie din Austria.

Kneissl a fost fotografiată dansând cu sângerosul dictator rus și tratându-l ca pe un vechi și bun prieten.

Ea a recunoscut, într-un interviu pentru presa din Rusia că a închiriat o casă de vacanță în regiunea Riazan, în satul Petrușovo, la aproximativ 350 de kilometri distanță de Moscova.

„L-am închiriat pentru încă o lună, apoi vedem ce se întâmplă”, a declarat Kneissl pentru un site știri local, fără să facă public cât a stat până acum la Petrușovo.

„Când privesc găinile, rațele, caprele pe stradă... asta e și lumea mea, pentru că eu am trăit într-un sat mic din Austria”, a spus ea la un eveniment local.

Recent înregistratul său cont de Telegram conține fotografii cu ponei, pisici și găini, deși nu specifică unde au fost făcute aceste fotografii.

Șefă a diplomației austriece și prietenă cu Putin

Karin Kneissl a fost ministră de externe în guvernul Austriei între 2017 și 2019 și s-a alăturat companiei petroliere rusești Rosneft ca director, din 2021. A renunțat la această poziție oferită de regimul criminal de la Kremlin în mai 2022, rezistând presiunii trei luni după ce Rusia a invadat țara vecină.

Totuși, relațiile politicianei austriece cu Rusia rămân profunde, ea apărând ca directoare le Observatorul Geopolitic al Rusiei, un centru de cercetare al Universității din Sankt Petersburg.

Centrul a fost înființat la începutul lui martie și are scopul declarat de a „găsi soluții la provocările la dezvoltarea globală și la obiectivele de politici ale Rusiei”.

Pe site-ul personal al lui Kneissl se susține că a plecat din țara de origine în septembrie 2020 din cauza „amenințărilor cu moartea” și a unei „interdicții de facto în câmpul muncii din Austria”. Ea susține că a trăit la o mică fermă din Franța și în nordul Libanului, înainte de a se stabili „temporar” în Rusia.

Întrebată dacă menține legăturile cu Putin, Kneissl a spus că l-a văzut ultima oară pe dictatorul rus în 2019.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri