Fostul campion la box care a bătut un jandarm la protestele din Franța a fost condamnat la închisoare

Data publicării:
dettinger

Un fost campion la box a fost condamnat la un an de închisoare, după ce a lovit un jandarm, în timpul protestelor „vestelor galbene” din Franța, scrie The Guardian.

Christophe Dettinger a fost filmat în timpul altercațiilor dintre protestatari și forțele de ordine, pe un pod de pe Sena, în timp ce lovea în mod repetat în zona capului, cu mişcări tipice boxerilor, un jandarm francez, apoi a îmbrâncit un alt jandarm. 

Înainte de a se preda poliției, Christophe Dettinger a distribuit pe internet o înregistrare în care admite că a „reacţionat prost”, dar şi-a motivat gestul ca fiind o reacţie faţă de „represiunea” poliţiei împotriva protestatarilor.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani s-a predat singur la poliție, după atac. Miercuri, el a apărut în fața judecătorilor și a declarat că îi pare rău pentru faptele sale, adăugând că era furios din cauza violențelor forțelor de ordine contra protestatarilor.

Dettinger le-a spus judecătorilor: „Am vrut să opresc o nedreptate și am ajuns să creez alta”. El a fost condamnat la un an de închisoare într-un penitenciar cu regim deschis, astfel încât să poată munci în timpul zilei.

„Am văzut polițiști lovind protestatari cu bastoanele, nu am înțeles de ce făceau asta. Am văzut o femeie întinsă pe jos, cineva a lovit-o cu piciorul și a ridicat bastonul asupra ei. Atunci m-am năpustit asupra polițistului și l-am lovit”, a adăugat el.

Dettinger a mai primit o pedeapsă de 18 luni cu suspendare, are interdicție de a intra în Paris timp de șase luni și trebuie să le plătească celor două victime daune în valoare de 2.000, respectiv 3.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri