FOTO Scandal în Italia provocat de statuia unei sirene „prea provocatoare”: „Este un tribut adus femeilor cu forme”

Data publicării:
statuie
Scandal în Italia provocat de statuia unei sirene „prea provocatoare”: „Este un tribut adus femeilor cu forme”. Foto: Monopoli Times

Statuia unei sirene voluptoase așezată într-o piață dintr-un sat pescăresc din Puglia, sudul Italiei, a stârnit un scandal, fiind considerată de mulți „prea provocatoare”, scrie The Guardian.

Statuia, care nu a fost încă inaugurată, a fost realizată de elevii școlii de artă Luigi Rosso din Monopoli și așezată într-o piață numită după Rita Levi-Montalcini. Fotografiile făcute în timpul instalării statuii au devenit virale pe rețelele sociale și au stârnit numeroase critici.

„Arată ca o sirenă cu doi sâni de silicon și, mai ales, un fund uriaș nemaiîntâlnit până acum la o sirenă. Cel puțin din ce știu”, a scris pe Facebook actrița Tiziana Schiavarelli.

statuie
Scandal în Italia provocat de statuia unei sirene „prea provocatoare”: „Este un tribut adus femeilor cu forme”. Foto: Monopoli Times

Adolfo Marciano, directorul școlii de artă, a spus că statuia este un „tribut adus marii majorități a femeilor cu forme”. El a explicat că elevii au fost rugați de primarul din Monopoli să realizeze mai multe statui pentru oraș, inclusiv una pe tema mării. După ce modelul a fost prezentat Consiliului Local, acesta a aprobat lucrarea și a decis unde va fi poziționată.

Marciano spune că vede lucrarea „ca pe o reprezentare a realității, în acest caz a corpului feminin”.

Beppe, un localnic, a declarat că sculptura, care a fost păstrată acoperită până la inaugurare, a provocat multe discuții în ultimele zile, unii considerând-o ca fiind „prea provocatoare”.

„Este o rușine, deoarece elevii de la artă merită să fie lăudați în loc să fie criticați”, a spus el.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri