Franța a eliberat un bărbat arestat din greșeală, despre care a spus că ar fi participat la asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi

Data publicării:
Jamal Khashoggi afis dreptate
Jamal Khashoggi, în vârstă de 59 de ani la momentul morții sale, a fost ucis în 2018 în consulatul din Istanbul al Arabiei Saudite. Foto: Profimedia Images

Bărbatul saudit arestat marți pe un aeroport din Paris pentru presupuse legături cu uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi a fost eliberat miercuri după ce oficialii au concluzionat că a fost confundat, au anunțat procurorii din Paris, potrivit Reuters.

Despre bărbatul arestat s-a spus că este un fost membru al Gărzii Regale a Arabiei Saudite, despre care se bănuiește că a fost implicat în uciderea lui Kashoggi la consulatul saudit de la Istanbul, în octombrie 2018. Cei doi aveau același nume.

Bărbatul, care a prezentat un paşaport pe numele lui Khalid Alotaibi, a fost arestat marţi dimineaţă pe aeroportul parizian Roissy Charles-de-Gaulle când se pregătea să ia avionul spre Riad şi plasat în detenţie.

Ambasada Arabia Saudită la Paris a declarat marți seara că persoana arestată „nu are nimic de-a face cu cazul”.

Procurorii au declarat, miercuri, că verificările au arătat că mandatul de arestare emis de Turcia, care a declanșat alerta atunci când pașaportul bărbatului a fost scanat în timpul controalelor de la frontieră, nu i se aplica bărbatului reținut la aeroport.

Jamal Khashoggi, în vârstă de 59 de ani la momentul morții sale, a fost ucis în 2018 în consulatul din Istanbul al Arabiei Saudite, iar cadavrul său a fost tăiat în bucăți. Dispariţia misterioasă a jurnalistului Jamal Khashoggi, un critic vehement al regimului de la Riad, care a intrat pe 2 octombrie în consulatul din Istanbul pentru un demers administrativ şi nu a mai ieșit de acolo, a generat o criză internaţională la acel moment. 

După ce iniţial a negat asasinatul, iar apoi a avansat mai multe versiuni ale faptelor, Riadul a recunoscut în cele din urmă că acesta a fost comis de agenţi saudiţi care ar fi acţionat singuri şi fără a primi ordine din partea conducătorilor.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri