Franța confirmă un prim caz de contaminare cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie

Data publicării:
reprezentare grafică covid
Covid-19 a suferit într-un an aproximativ 25 de mutații FOTO: Profimedia Images

Franța a înregistrat primul caz de contaminare cu noua tulpină SARS-CoV-2 apărută inițial în Marea Britanie, a anunțat Ministerul Sănătății într-un comunicat, notează AFP, preluat de Agerpres.

Persoana contaminată cu noua variantă a virusului este un francez rezident în Regatul Unit. Potrivit comunicatului, el este asimptomatic și în prezent se află în izolare la domiciliu.

Sosit „de la Londra, la 19 decembrie”, el „a fost luat în observaţie de CHU (spital universitar) pe 21 şi detectat pozitiv”, a explicat ministerul, pentru care este vorba despre „prima contaminare” cu „mutaţia VOC 202012/01 a coronavirusului COVID-19”, posibil mult mai contagios, care a fost semnalată în Franţa.

Centrul naţional de referinţă pentru virusurile infecţiilor respiratorii (CNR) a confirmat vineri infectarea cu această mutaţie.

„Autorităţile sanitare au procedat la un contact tracing (urmărire a contactelor) angajaţilor din domeniul medical care au luat în observaţie pacientul şi la căutarea persoanelor sale de contact cu risc, pentru a proceda la izolarea strictă a acestora”, se precizează în comunicat.

Pe lângă acest caz, "până în momentul de faţă, mai multe prelevări pozitive putând evoca mutaţia VOC 202012/01 sunt în curs de secvenţiere de către laboratoarele CNR", a adăugat ministerul.

Un caz similar a fost semnalat în Germania, la o femeie sosită cu avionul de la Londra, şi în Liban, de asemenea la un pasager londonez.

Noua tulpină a virusului Covid-19 a apărut inițial în Marea Britanie, ulterior fiind confirmată în țări precum Italia, Danemarca, Olanda și Australia. 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri