Furt misterios în Elveția. O sferă metalică de 800 de kg umplută cu gin pus la maturat a dispărut de pe fundul unui lac

Data actualizării: Data publicării:
Sfera umpluta cu gin înainte de scufundare
O sferă metalică de 800 de kilograme, plină cu gin a dispărut. Foto: Twitter

230 de litri de gin aflați într-o sferă metalică depozitată în timpul verii pe fundul Lacului Contance din Elveția au dispărut fără urmă, spre uluirea proprietarului, dar și a autorităților. Numai sfera metalică în care era depozitată băutura cântărea 800 de kilograme. Responsabilii sunt șocați, notează Switzerland Times. Scafandri caută neîncetat sfera plină cu gin.

O sferă de 800 de kilograme care avea atașat un recipient cu 230 de litri de gin pare să fi dispărut de pe suprafața pământului, scrie Switzerland Times. Proprietarul, Cello Fisch, directorul general al Fishgroup GmbH presupune că a fost furat și că este vorba de „profesioniști”.

În urmă cu o săptămâna a fost constată dispariția sferei de pe fundul lacului.

Coordonatele erau corecte. Macaraua plutitoare era gata. Scafandrul a început. Prima scufundare. Nimic. A doua scufundare. Nimic. A treia scufundare. Din nou nimic. Panica s-a răspândit. „Ginul nu a fost găsit nicăieri.” A doua zi au continuat căutările. De data aceasta cu doi scafandri. Din nou nu au găsit nimic, detaliaza Switzerland Times.

Ginul era depozitat la o adâncime de 23 de metri și acoperit cu o prelată neagră. Acum sfera grea cu gin a dispărut și a rămas doar amprenta ei, pe fundul lacului.

Sfera a fost scufundată în luna august în dreptul localității Romanshorn, în cantonul Thurgau, din Elveția și aparține Fishgroup GmbH.

Fisch și echipa sa depozitează ginul timp de 100 de zile pe fundul lacului. Acest lucru îi conferă o aromă foarte specială. Mare majoritate din cantitate este deja vândută în avans, iar gențile și etichetele autofabricate erau și ele gata.

Poliția Maritimă a sărit în ajutorul proprietarului și acordă sprijin la căutări.

Firma are o mare dilemă. Cine plătește prejudiciul? Pentru că nimeni nu s-a gândit că ginul va putea dispărea d epe fundul lacului și nu există o asiguarre în acest sens.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri