GALERIE FOTO Cum arată gardul lung de 187 de kilometri construit de polonezi la granița Uniunii Europene cu Belarusul

Data actualizării: Data publicării:
gardul lung de 187 de kilometri construit de polonezi la granița Uniunii Europene cu Belarusul
Polonia a încheiat construcţia unui gard de 187 de kilometri la frontiera cu Belarusul. Foto: Profimedia

Polonia a încheiat construcţia unui gard de 187 de kilometri la frontiera cu Belarusul, pentru a împiedica trecerea migranţilor, a anunţat miercuri premierul Mateusz Morawiecki, cu ocazia unei vizite la punctul de trecere a frontierei de la Kuznica.

Polonia a încheiat construcţia unui gard de 187 de kilometri la frontiera cu Belarusul. Foto: Profimedia
Polonia a încheiat construcţia unui gard de 187 de kilometri la frontiera cu Belarusul. Foto: Profimedia

Polonia are o graniţă de 418 km cu Belarusul, dar cu excepţia porţiunii protejate de gard, traseul trece mai ales prin lacuri şi râuri, relatează dpa, citată de Agerpres.

Anul trecut, mii de migranţi din Orientul Mijlociu au ajuns în zona respectivă. Au existat acuzaţii că ei au fost invitaţi şi transportaţi la frontieră de autorităţile de la Minsk. Frontiera de est a Poloniei este şi a Uniunii Europene, iar criza respectivă a fost considerată ca o reacţie a Belarusului la sancţiunile impuse de la Bruxelles.

Mulţi din cei care încercau să intre în Polonia sosiseră din zone de război, ceea ce a pus guvernul de la Varşovia în situaţia dificilă de a returna refugiaţi care încercau să scape cu viaţă sau a accepta intrarea în ţară a unui flux necontrolat de migranţi.

Situaţia a atins apogeul tensiunilor în vara şi toamna lui 2021 şi s-a relaxat în iarnă. Acum, când vremea se încălzeşte din nou, autorităţile poloneze semnalează că numărul de migranţi este din nou în creştere.

Forţele poloneze au instalat un gard improvizat la frontieră în august anul trecut, iar în ianuarie au început înlocuirea lui cu o construcţie metalică definitivă, cu senzori de mişcare şi camere de luat vederi, înaltă de 5,5 metri. Costul prevăzut în buget este de 366 de milioane de euro.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri