Foto Generalul „Armaghedon” a apărut în public pentru prima dată de la revolta Wagner

Data actualizării: Data publicării:
surovikin
Generalul rus Serghei Surovikin, cunoscut sub numele de „generalul Armaghedon”, a apărut în public pentru prima dată de la revolta Wagner. Foto: Twitter

Generalul rus Serghei Surovikin, cunoscut sub numele de „generalul Armaghedon”, care nu a mai fost văzut în public de la revolta eşuată a mercenarilor Wagner, în iunie, şi despre care se spunea că a fost interogat, arestat şi demis din funcţie pentru suspiciunea că ar fi fost implicat în rebeliune, a reapărut în public, scrie The Guardian, citată de News.ro.

Ostorojno Media a publicat o fotografie a fostului comandant al forţelor aerospaţiale ruse alături de soţia sa şi susţine că ar fi fost făcută luni la Moscova.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sprijinul public pentru Serghei Surovikin exprimat de mai multe ori de Evgheni Prigojin, liderul Wagner decedat la 23 august într-un accident de avion, a făcut ca generalul să fie văzut ca un aliat al miliţiei private în cadrul Ministerului rus al Apărării şi a ridicat întrebări dacă acesta sau alţi comandanţi de rang înalt au ajutat la revoltă sau cel puţin au ştiut în prealabil de planurile lui Prigojin.

Despre Surovikin, un comandant proeminent, s-a zvonit că ar fi fost plasat în arest la domiciliu, interogat sau chiar închis în faimoasa închisoare Lefortovo.

În timpul revoltei lui Prigojin, Surovikin a apărut într-o înregistrare video, având un aspect inconfortabil şi fără însemne militare, şi l-a îndemnat pe liderul Wagner să se retragă. De atunci, el nu a mai apărut în public, iar diverse medii din Rusia şi din străinătate au afirmat că ar fi fost investigat pentru o posibilă complicitate în revolta lui Prigojin.

Surovikin şi-a câştigat porecla de "generalul Armageddon" în timpul intervenţiei militare a Rusiei în războiul civil din Siria.
În octombrie anul trecut, el a fost pus la conducerea operaţiunilor militare ruseşti din Ucraina, dar în ianuarie acest rol a fost încredinţat însuşi generalului Valeri Gherasimov, şeful Statului Major General, iar Surovikin a fost numit adjunct al lui Gherasimov.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri