Generalul iranian care a furnizat drone Rusiei ironizează UE: "Cumpărați-vă cărbune"

Data actualizării: Data publicării:
lansare drona
Shahed-129, drona „sinucigașă” din Iran, este folosită de ruși în Ucraina. Foto: Profimedia Images

Generalul de divizie Mohammad Bagheri s-a ales cu conturile înghețate după ce Uniunea Europeană a stabilit că acesta a furnizat drone Rusiei. Bagheri a luat în derâdere sancțiunea UE. "Cumpărați-vă cărbune", a transmis ironic generalul Uniunii.

Trei militari de rang înalt din Iran au intrat recent pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a Regatului Unit după ce ar fi furnizat arme Ucrainei. Printre ei, șeful Statului Major al forţelor armate iraniene, generalul de divizie Mohammad Bagheri. Acesta a numit sancţiunile UE "o eroare" și a transmis un mesaj ironic.

"Ei sunt autorizaţi să identifice şi să confişte toate proprietăţile şi activele generalului de divizie Mohammad Hossein Bagheri în băncile din lumea întreagă şi să le utilizeze pentru a cumpăra cărbune pentru cetăţenii europeni, înainte de iarna grea ce va urma", a declarat Bagheri într-un mesaj publicat de media locale, printre care agenţiile de presă Tasnim şi Fars, citat de agerpres.

În septembrie, Kievul a restrâns relaţiile diplomatice cu Teheranul din cauza presupuselor livrări de arme iraniene către Moscova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri