Germania exclude o oprire imediată a importurilor de petrol din Rusia: „Trebuie să fim răbdători”

Data publicării:
Christian Lindner
Christian Lindner, ministrul de finanțe german. Foto: Profimedia Images

Germania se mișcă „cât de repede este posibil” pentru a-și încheia dependența de sursele energetice din Rusia, însă acest proces va lua timp, a spus ministrul de finanțe german, Christian Lindner, pentru BBC.

„Trebuie să fim răbdători”, a spus Lindner, referindu-se la posibilitatea decuplării complete a Germaniei de energia rusească.

Mesajul lui Lidner este ceva mai moderat prin comparație cu cel al șefei diplomației germane, Annalena Baerbock, care a spus, anterior, că Germania va renunța petrolul rusesc până la sfârșitul anului și că importurile de gaz vor urma și ele să fie stopate într-o perioadă ulterioară. 

Lindner a precizat că Germania lucrează la implementarea unui plan pentru un embargo pe energia din Rusia însă că el preferă folosirea sancțiunilor care „să-l doară pe Putin mai mult decât ne-ar durea pe noi”.

Oficialul german a precizat că o întrerupere bruscă a importurilor energetice din Rusia ar duce la închiderea efectivă a unor producători industriali.

Citiți și: Oficial din Bundestag: Prin renunțarea imediată la gazul rusesc, am distruge bazele industriale în Germania. România ar avea de suferit

La începutul săptămânii, institutele economice germane au avertizat că oprirea fără înlocuitor a importurilor de gaz și petrol din Rusia va provoca o recesiune puternică în Germania.

„Suntem dispuși să renunțăm la toate importurile energetice din Rusia, este doar o chestiune de timp”, a spus oficialul german. El a insistat că Putin se înșeală dacă „și-a făcut un calcul că Germania va continua să depindă de gazul și petrolul rusesc” .

Declarația vine în contradicție cu cea a Annalenei Baerbock, care a spus, recent, că importurile de petrol din Rusia vor fi înjumătățite până în vară și eliminate total până la sfârșitul anului. Ulterior, ar urma o reducere semnificativă și a importurilor de gaz, spunea Baerbock.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri