Guvernul britanic modifică regulile de imigrație, după ce criza șoferilor de camion a lăsat magazinele și benzinăriile fără marfă

Data publicării:
soferi de camion marea britanie
Guvernul britanic lucrează la un sistem de vize temporare pentru a soluționa criza de șoferi de camion. Foto; Profimedia

Guvernul britanic lucrează la un sistem de vize temporare pentru a soluționa criza de șoferi de camion, care a perturbat grav economia Regatului Unit. Detaliile urmează să fie prezentate duminică, potrivit BBC.

Modificarea regulilor privind imigrația va avea loc doar pentru o perioadă limitată și ar exista un plafon al numărului de angajați autorizați să intre în țară. Ar putea fi eliberate aproximativ 5.000 de vize temporare, potrivit publicației.

Criza gravă de șoferi de camion a dus la întreruperi în livrările de carburanți. Unele benzinării s-au închis, iar la altele s-au format cozi.
Asociația
Transportatorilor Rutieri a estimat că Marea Britanie are nevoie de aproximativ 100.000 de șoferi de vehicule grele și că criza de forță de muncă a fost agravată atât de pandemia de COVID-19, cât și de Brexit.

Guvernul a declarat că nu există lipsă de combustibil la rafinării și a îndemnat oamenii să nu intre în panică.

Ministrul pentru Afaceri, Greg Hands, a spus că mai puțin de 1% din stațiile de benzină au fost închise și că există „suficientă benzină disponibilă pentru utilizare normală în această perioadă a anului”.

El a
adăugat că ieșirea Marii Britanii din UE înseamnă că guvernul îi poate ajuta pe britanici să devină șoferi de vehicule grele, făcând meseria să devină mai atractivă inclusiv prin salarii mai mari.

Potrivit BBC, guvernul va anunța, de asemenea, o serie de măsuri pe termen mai lung, inclusiv instruirea mai multor persoane pentru a deveni șoferi și măsuri pentru a grăbi programarea la examenele pentru permisul de conducere.

Ministrul Transporturilor din Marea Britanie, Grant Shapps, declarase vineri că va analiza posibilitatea de a recurge la şoferii din cadrul forţelor armate pentru a putea ajuta la rezolvarea crizei de şoferi de camion, care a impus închiderea benzinăriilor şi afectează aprovizionarea supermarketurilor.

Ieşirea din UE a Marii Britanii a însemnat pierderea unui uriaş rezervor de mână de lucru. Peste 50.000 de emigranţi au plecat din Marea Britanie în al doilea semestru al anului trecut, potrivit unor estimări guvernamentale, iar analiştii se aşteaptă la un număr şi mai mare în acest an. Firmele din industria alimentară şi companiile de logistică au avertizat în repetate rânduri că le lipsesc aproximativ 100.000 de şoferi de camion.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Și-a modificat CNP-ul la 14 ani, ca să poată lucra: ”Construiam ceva, când puteam să bat mingea!”
Digi FM
Ioana, unica fiică a lui Ion Țiriac, s-a angajat în Dubai. Cu ce se ocupă tânăra, deși tatăl ei are o avere...
Pro FM
Doamna în roșu. Adele, toată un zâmbet în tribune pe O2 Arena, la un meci de baschet
Film Now
Cum arată azi actorii din “Lost”. Evangeline Lilly are 44 de ani și e blondă
Adevarul
A fost votat orașul ideal - lider mondial la calitatea vieții în 2024. București, salt spectaculos în...
Newsweek
Europa revine la serviciu militar obligatoriu. Nu se poate baza pe SUA pentru un război cu Rusia
Digi FM
Ioana, unica fiică a lui Ion Țiriac, s-a angajat în Dubai. Cu ce se ocupă tânăra, deși tatăl ei are o avere...
Digi World
Descoperirea ADN crucială, care ar putea contribui la vindecarea unuia dintre cele mai mortale tipuri de...
Digi Animal World
Momentul când o femeie surprinde 10 Capibara trecând prin fața ferestrei sale. Rozătoarele erau aliniate una...
Film Now
Iubita lui Clint Eastwood a murit la 61 de ani. Cu 33 de ani mai tânără decât starul, Christina lucra în...
UTV
Piesa "Dudadu" a Irinei Rimes si-a facut loc in playlist-ul celor de la Keinemusik la Tomorrowland. Remixul...