Hamas anunță că nu va discuta despre militarii israelieni ostatici până când Israelul „nu va pune capăt agresiunii” în Gaza

Data actualizării: Data publicării:
File Images from Hamas Al Qassam Brigades - Gaza, Palestine - 13 Oct 2023
Foto: Profimedia Images

Gruparea islamistă palestiniană Hamas a anunţat sâmbătă că nu va discuta despre soarta militarilor israelieni luaţi ostatici până când Israelul nu va pune capăt agresiunii din Fâşia Gaza, informează Reuters, preluată de Agerpres.

„Poziţia noastră cu privire la ostaticii din rândul armatei israeliene este clară: este legată de un (posibil) schimb de prizonieri şi nu vom discuta până când Israelul nu va pune capăt agresiunii împotriva Fâşiei Gaza şi a palestinienilor”, a declarat Osama Hamdan, un oficial Hamas, vorbind la un post de televiziune din Liban.

Conform armatei israeliene, în acest moment 210 oameni sunt ținuți ostatici de Hamas în Gaza.

Sâmbătă, Ministerul Sănătăţii din Gaza a anunţat că cel puţin 4.385 de palestinieni au fost ucişi în Fâşia Gaza de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas pe 7 octombrie.

Potrivit acestui nou bilanţ, printre cei ucişi se numără 1.756 de copii şi 967 de femei.

Cel puţin 13.561 de persoane au fost rănite în Fâşia Gaza, în urma bombardamentelor lansate de Israel ca represalii la atacul Hamas din 7 octombrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri