Hamas, după adoptarea rezoluției ONU privind Fâșia Gaza: „Demonstrează izolarea politică fără precedent a Israelului”

Data publicării:
Ismail Haniyeh
Ismail Haniyeh spune că rezoluția a venit cu întârziere. FOTO: Profimedia Images

Liderul mişcării islamiste palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, a declarat marţi, la Teheran, că adoptarea primei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere încetarea imediată a focului în Fâşia Gaza demonstrează „izolarea politică fără precedent” a Israelului, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Deşi această rezoluţie a venit cu întârziere şi ar putea exista unele lacune care trebuie rezolvate, rezoluţia arată că ocupaţia israeliană se confruntă cu o izolare politică fără precedent”, a declarat liderul palestinian după o întâlnire cu ministrul iranian de Externe, Hossein Amir-Abdollahian.

Vizita sa în Iran are loc a doua zi după adoptarea de către Consiliul de Securitate al ONU a primei sale rezoluţii prin care cere o încetare imediată a focului între Israel şi Hamas în Gaza, textul fiind votat cu 14 voturi pentru şi abţinerea Statelor Unite.

Acest vot demonstrează că „Statele Unite sunt incapabile să-şi impună voinţa în faţa comunităţii internaţionale”, a subliniat Haniyeh pentru presă.

El a estimat că „entitatea sionistă nu a reuşit să-şi atingă niciunul dintre obiectivele sale militare sau strategice” după aproape şase luni de război.

Câteva ore mai devreme, Teheranul a salutat rezoluţia ONU ca fiind „un pas pozitiv, însă insuficient”, cerând „măsuri eficiente” pentru „a permite încetarea completă şi permanentă a atacurilor israeliene”.

Iranul este inamicul declarat al statului Israel şi sprijină mişcările care luptă împotriva sa în regiune, între care Hamas.

Ultima vizită a lui Haniyeh la Teheran datează din noiembrie, când s-a întâlnit cu liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri