Hamas, după declarațiile lui Biden despre un viitor stat palestinian: „O iluzie care nu păcăleşte poporul nostru”

Data publicării:
militanți Hamas in tunel
Hamas a respins declaraţiile preşedintelui american cu privire la posibilitatea înfiinţării unui stat palestinian. FOTO: Profimedia Images

Organizaţia palestiniană islamistă Hamas, aflată la putere în Gaza, a respins sâmbătă declaraţiile preşedintelui american cu privire la posibilitatea înfiinţării unui stat palestinian, pe care le-a calificat drept o „iluzie care nu-i păcăleşte pe palestinieni”, informează AFP, citată de Agerpres.

„Iluzia că Biden pledează în favoarea unui stat Palestina (...) nu păcăleşte poporul nostru”, a reacţionat într-un comunicat Izzat al-Richiq, membru al biroului politic al grupării islamiste, în cea de-a 106 zi de război cu Israelul.

Vineri, un purtător de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat că Joe Biden „continuă să creadă în perspectiva şi posibilitatea” unui stat palestinian, dar că el „recunoaşte că va fi nevoie de multă muncă pentru a se ajunge acolo”.

Principal aliat şi susţinător al Israelului, SUA au îndemnat la eforturi pentru limitarea numărului de victime civile în Gaza, reiterându-şi sprijinul pentru crearea unui stat palestinian, respinsă de guvernul prim-ministrului israelian, Benjamin Netanyahu.

Hamas spune că Biden este „un partener deplin al războiului de genocid”

Preşedintele american este „un partener deplin al războiului de genocid, iar poporul nostru nu aşteaptă nimic bun de la el”, a comentat sâmbătă responsabilul Hamas, criticându-i pe „cei care se consideră purtătorii de cuvânt oficiali ai poporului palestinian şi care vor să decidă pentru poporul palestinian asupra tipului de ţară care îi convine”.

Războiul dintre Israel şi Hamas a fost declanşat de un atac fără precedent al mişcării islamiste palestiniene, pe 7 octombrie, asupra teritoriului israelian, atac în care au fost ucişi circa 1.140 de persoane, majoritatea civili. De asemenea, alte 250 de persoane au fost răpite şi duse în Fâşia Gaza.

Drept represalii la acest atac sângeros, Israelul a jurat că va distruge Hamas şi întreprinde de atunci bombardamente şi operaţiuni în Gaza. Potrivit unui nou bilanţ publicat sâmbătă de Ministerul Sănătăţii al Hamas, 24.927 de persoane, majoritatea femei, copii şi adolescenţi, au fost ucise, iar alte 62.108 au fost rănite în operaţiunile israeliene.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri