Imagini din satelit după scufundarea navei Novocherkassk. Rușii au pierdut 20% din flota de la Marea Neagră în ultimele 4 luni

Data publicării:
nava rusa distrusa
Nava Novocherkassk, distrus de ucraineni în portul Feodosia. Foto: Twitter

Ministrul britanic al Apărării, Grand Shapps, spune că rușii au pierdut aproape un sfert din flota de la Marea Neagră în ultimele 4 luni. Afirmațiile sunt făcute după ce ucrainenii au atacat portul Feodosia, din Crimeea ocupată, și au reușit să distrugă cel puțin două nave, printre care și nava de asalt amfibiu Novocherkassk.

Primele imagini din satelit ale portului Feodosia, realizate în după-amiaza zilei de 26 decembrie, confirmă declarațiile purtătorului de cuvânt al forțelor armate ucrainene, Natalia Humenyuk, potrivit cărora, în urma atacului asupra uriașei nave de debarcare Novocherkassk, o altă navă din apropiere a fost avariată și parțial scufundată.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Flota Rusiei de la Marea Neagră devine din ce în ce mai mică, spune secretarul britanic al apărării, Grant Shapps.

„În ultimele 4 luni 20% din flota rusă de la Marea Neagră a fost distrusă”, a scris marți secretarul britanic al apărării, Grant Shapps, pe X.

Shapps a făcut aceste observații în timp ce republica un videoclip cu un atac ucrainean asupra navei de asalt amfibiu Novocherkassk, din portul Feodosia.

Rachetele Ucrainei au lovit nava de război rusească Novocherkassk în timp ce se afla la Feodosia, în Crimeea controlată de ruși. Ministerul rus al Apărării a confirmat în aceeași zi că nava a fost „avariată”, potrivit publicației de știri de stat TASS.

„Această ultimă distrugere a marinei lui Putin demonstrează că cei care cred că există un impas în războiul din Ucraina se înșală! Ei nu au observat că în ultimele 4 luni 20% din flota Rusiei de la Marea Neagră a fost distrusă”, a scris Shapps.

Publicația Meduza a relatat miercuri dimineață că la bordul navei Novocherkassk se aflau 77 de marinari: 33 dintre ei ar fi fost dați dispăruți și 19 răniți.

 Novocherkassk, ținta principală a atacului ucrainean, a fost lovită cel mai probabil de una dintre rachetele de croazieră Storm Shadow, cu lansare din aer, furnizate de Marea Britanie.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a făcut ca flota rusă de la Marea Neagră să îndure mai multe eșecuri.

Anul trecut, oficialii ruși au declarat că nava amiral a flotei Moskva s-a scufundat după ce a avut loc o explozie la bord.

În septembrie, Ucraina a lansat un atac cu rachete asupra șantierului naval Sevastopol din Crimeea controlată de ruși. Atacul asupra șantierului naval, care joacă un rol critic în deservirea Flotei Mării Negre, a reușit să distrugă două nave ale marinei ruse.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri