În ultimii 70 de ani, Regina Elisabeta a II-a i-a scris constant unei femei pe care nu a cunoscut-o niciodată personal

Data actualizării: Data publicării:
regina imbracata in roz scrie
Queen Elizabeth II of Britain writes in the visitor's book at Kabatas school in Istanbul on May 15, 2008. Britain's Queen and The Duke of Edinburgh are in Turkey for a four-day official visit, their first to Turkey since 1971.,Image: 25408045, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

În ultimii 70 de ani, Regina Elisabeta a II-a i-a scris constant unei femei din Dakota de Nord, pe care nu a întâlnit-o niciodată personal. Le-a unit faptul că erau născute în aceeași zi.

Adele Hankey, în vârstă de 96 de ani, este născută în 21 aprilie 1926, în aceeași zi cu Regina Elisabeta a II-a.

Schimburile de scrisori au început în 1953, anul încoronării. Adele Hankey i-a trimis Reginei o scrisoare la care aceasta a răspuns. De atunci, gestul a devenit o tradiție a zilei de naștere. Așadar an de an, în ziua de 21 aprilie, Elisabeta a II-a i-a trimis femeii din Dakota de Nord câte o scrisoare scrisă de mână.

"I-am cerut o pălărie. Speram că îmi va trimite una. Dar ea mi-a trimis o poză minunată de ziua ei.", a povestit amuzată femeia, scrie Insider.

Adele Hankey a declarat că nu a întâlnit-o niciodată pe Regină, dar că aveau aceeași pasiune pentru gătit. 

"Rețetele care i-au plăcut reginei erau cele cu marmeladă. Și mie la fel. Ce zici de asta?", a râs femeia.

Adele Hankey a declarat jurnaliștilor că îi va lipsi comunicarea dintre ea și prietena ei, regretata Regină a Marii Britanii.

"Absolut. Îți este dor de prietenii tăi", a adăugat ea cu tristețe.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri