Încă o dispariție misterioasă în China. După ce a fost de negăsit timp de 3 luni, un oficial de rang înalt ar fi murit

Data publicării:
generalul-locotenent Wu Guohua
Un oficial de rang înalt din China, generalul-locotenent Wu Guohua, ar fi murit după ce a fost dat dispărut timp de trei luni. FOTO: Twitter/ China Perspective

Un oficial de rang înalt din China, generalul-locotenent Wu Guohua, ar fi murit după ce a fost dat dispărut timp de trei luni. O publicație din China a anunțat, sec, moartea acestuia, explicând că decesul a fost cauzat de o boală, potrivit La Stampa.

„Generalul-locotenent Wu Guohua, comandantul adjunct al Forței Rachetelor Armatei Populare de Eliberare, a murit pe 4 iulie la Beijing, în urma unei boli. Avea 66 de ani”, așa anunțase The Paper, una dintre cele mai interesante voci din peisajul mediatic chinezesc, moartea oficialului.

La scurt timp, însă, articolul a fost eliminat. La fel ca și în cazul fostului ministru de Externe Qin Gang, există îndoieli cu privire la moartea și la dispariția acestuia.

Vestea morții lui Wu nu este deloc banală. Wu este al doilea general-locotenent al armatei chineze care a dispărut în decurs de trei luni. Fostul director al Biroului de Securitate al Comitetului Central al Partidului Comunist, Wang Shojun, a murit, de asemenea, în aprilie. În ambele cazuri, comunicarea a venit la mult timp după deces. În cazul lui Wu, au trecut 23 de zile între decesul său și articolul din The Paper.

Poate din cauza momentului, poate din cauza efectului îndoielilor legate de Qin Gang, au apărut imediat și zvonuri despre moartea lui Wu, și el doctor în științe naționale rusești după ce a absolvit literatura rusă înainte de a-și începe strălucitoarea carieră militară. Wang a fost responsabil de securitatea înalților lideri ai Partidului și l-a însoțit, de asemenea, pe Xi Jinping în timpul faimoasei sale vizite la Hong Kong în 2017.

Motivul relatat de The Paper pentru moartea lui Wu este cel al unei boli nespecificate, dar pe internet există persoane care au emis chiar ipoteza sinuciderii. 

Nu este singurul caz de acest fel din ultima perioadă. 

Ministrul chinez de Externe, Qin Gang, care nu a mai fost văzut în spațiul public de o lună, a fost destituit din funcţie, transmite BBC. Președintele Xi Jinping a semnat decretul, fără a motiva această decizie. După nici 7 luni de la numire, oficialul a fost înlocuit de Wang Yi, predecesorul său. 

Ministrul nu a mai fost văzut în public de pe 25 iunie, atunci când l-a primit la Beijing pe viceministrul de externe rus Andrei Rudenko. Cu acea ocazie, Ministerul de Externe chinez a publicat o fotografie de la întâlnire.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri