Galerie Foto Incendiu de proporții în Sudan. Un zgârie-nori a luat foc din cauza luptelor dintre armată și rebeli

Data publicării:
incendiu in sudan
Incendiu de proporții în capitala Sudanului, unde un zgârie-nori simbol din Khartoum a luat foc. FOTO: Profimedia Images

Incendiu de proporții în capitala Sudanului, unde un zgârie-nori simbol din Khartoum a luat foc după ce a fost lovit în luptele dintre armată și rebeli, transmite BBC.

Incendiu de proporții în capitala Sudanului, unde un zgârie-nori simbol din Khartoum a luat foc. FOTO: Profimedia Images
Incendiu de proporții în capitala Sudanului, unde un zgârie-nori simbol din Khartoum a luat foc. FOTO: Profimedia Images

Nu este clar cine și cum a lovit clădirea de birouri de 18 etaje din centrul capitalei sudaneze, dar, în jurul ei și al unor clădiri oficiale au loc lupte atât la sol, cât și prin lovituri aeriene.

Sudanul a plonjat în război civil din luna aprilie, când o organizație paramilitară cu legături cu mercenarii ruși din gruparea Wagner a încercat să preia puterea, însă armata a ripostat. De atunci, peste un milion de oameni au fost forțați să părăsească Sudanul. Printre ei se numără și peste o mie de cetățeni străini, inclusiv români.

Clădirile au luat foc în capitala Sudanului după lupte grele între armată și forțele rivale. Videoclipurile postate pe internet surprind emblematicul turn Greater Nile Petroleum Oil Company cuprins de flăcări.

„Acest lucru este cu adevărat dureros”, a declarat Tagreed Abdin, arhitectul clădirii, într-o postare pe X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Atacurile aeriene și luptele terestre au continuat în Khartoum și în alte orașe de când au izbucnit luptele în aprilie. Peste un milion de persoane au fost forțate să fugă din țară, a declarat ONU.

Situat lângă râul Nil, clădirea este unul dintre cele mai recunoscute repere din Khartoum.

Locuitorii dintr-un cartier sudic al orașului au declarat pentru AFP că au auzit „bubuituri uriașe”. Autoritățile au anunțat duminică că toate spitalele principale din Khartoum, precum și din regiunea Darfu, au fost scoase din funcțiune.

Nawal Mohammed, în vârstă de 44 de ani, care locuiește la cel puțin trei kilometri de ciocnirile din capitală, a declarat că ușile și ferestrele casei familiei sale s-au cutremurat din cauza exploziilor. Ea a descris bătăliile de sâmbătă și duminică ca fiind „cele mai violente de când a început războiul".

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri