Închisoare pe viaţă pentru românul care a ucis o tânără în Marea Britanie. Bărbatul a negat că a omorât-o pe fata de 20 de ani

Data actualizării: Data publicării:
neculai paizan
Neculai Paizan, românul care a ucis o tânără în Marea Britanie, a fost condamnat la închisoare pe viață. Foto: MET Police

Neculai Paizan, românul care a ucis o tânără în Marea Britanie, a fost condamnat la închisoare pe viață, informează BBC. Bărbatul în vârstă de 64 de ani a negat că a ucis-o pe Agnes Akom, de 20 de ani, însă dovezile prezentate în timpul procesului au demonstrat contrariul.

Neculai Paizan a ucis-o pe tânără cu un fierăstru electric în interiorul unui container din Londra și a îngropat-o într-un parc.

Potrivit anchetatorilor, Paizan a lovit-o pe Agnes de cel puțin 20 de ori în cap cu unealta electrică. Nivelul de violență a fost cu adevărat groaznic, spun polițiștii, care cred că atacul ar fi putut fi lansat după ce Agnes a refuzat să facă sex cu el.

Paizan a fost condamnat la închisoare pe viață, cu o pedeapsă minimă de 22 de ani.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a lovit-o pe Agnes Akom cu un fierăstrău electric până a ucis-o, după care i-a pus cadavrul într-un tomberon, pe care mai apoi l-a îngropat într-un parc. Poliția a publicat imagini în care acesta apare în timp ce căra cadavrul tinerei cu un tomberon.

Neculai Paizan
Neculai Paizan, un român în vârstă de 64 de ani stabilit în Marea Britanie, riscă închisoare pe viață după ce a fost găsit vinovat pentru uciderea unei tinere. Foto: Metropolitan Police UK

Agnes Akom a fost găsită îngropată într-un parc, sub un morman de crengi și bușteni, la o lună după ce a fost dată dispărută, pe 11 mai anul trecut. Trupul ei era înfășurat într-o pungă de plastic neagră cu un cordon legat în jurul gâtului.

Agnes Akom, cunoscută și sub numele de Dora, era originară din Ungaria și lucra pentru o fabrică de sicrie.

agnes akom
Agnes Akom, cunoscută și sub numele de Dora, era originară din Ungaria și lucra pentru o fabrică de sicrie. Foto: Metropilitan Police

Cei doi s-au cunoscut cu 18 luni înainte de crimă și, potrivit anchetatorilor, Paizan i-ar dat bani lui Akom.

Printre dovezile prezentate la proces împotriva lui Paizan se numără mesaje telefonice, imagini video și sânge care se potrivea cu ADN-ul lui Akom, găsit în container.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri