Exclusiv „Îngerul cu părul creț” care a înfruntat Hamas. Ori a fost ucis de teroriști în mod barbar, dar a reușit să salveze două tinere

Data actualizării: Data publicării:
ori
Ori este unul dintre cei peste 260 de oameni uciși de teroriștii Hamas la „Festivalul Groazei”. Foto: Captură TV Digi24

Îngerul cu părul creț. Așa va rămâne în amintirea poporului israelian Ori, un băiat de 22 de ani care era barman la festivalul de muzică de la granița cu Gaza și care este unul dintre cei 260 de oameni uciși acolo. Când teroriștii Hamas au început atacul, Ori și-a sunat tatăl. I-a spus că nu vrea să fugă sau să se ascundă, că vrea să îi confrunte. A fost ultima dată când familia a vorbit cu el. Câteva zile mai târziu au aflat ce s-a întâmplat cu Ori de la televizor, când două tinere povesteau că au fost salvate de un înger cu părul creț care a fost ucis în mod barbar de teroriștii Hamas. Fratele tânărului care este considerat un erou a acordat un interviu pentru Digi24.

Shay Arad - fratele lui Ori: L-a sunat pe tatăl nostru în jurul orei 7 și i-a spus calm: "Suntem înconjurați de teroriști. Sunt zeci de teroriști pe drum, au blocat toate drumurile. Ne impușcă cu mitraliere, cu Kalashnikov, aruncă cu grenade și trebuie să fac ceva. Nu am altă variantă. Trebuie să îi confrunt. Nu vreau să fiu o țintă sigură, să fug cu mașina, să mă ascund în tufișuri, sau să mă ascund în copaci. O să procedez exact pe dos, o să îi confrunt".

Aceasta este decizia pe care a luat-o fratele meu. iar tata i-a spus: "Fă ce trebuie să faci. Cred că vei face ce crezi că e mai bine în momentul ăsta". A fost ultima dată când ne-am auzit cu fratele meu.

Apoi am văzut două fete care au dat un interviu în presa din Israel. Una dintre ele spunea că un înger cu părul creț care conducea un Jeep gri le-a salvat viața.

Ne-a povestit că ea și prietena ei erau blocate pe drum fără mașină. Erau îngrozite iar mașinile treceau pe lângă ele fără să se oprească. Asta până când a venit fratele meu. A oprit mașina și, cu multă stăpânire de sine, le-a spus: "Fetelor, urcați. Vă duc acasă". Au pornit la drum dar după doar câteva minute zeci de teoriști i-au blocat și au început să îi împuște. Ea ne-a spus că l-au împușcat pe fratele meu care a pierdut controlul volanului iar mașina s-a răsturnat de două ori. Fratele meu și-a pierdut cunoștința iar fetele, care aveau răni minore, s-au prefăcut că sunt moarte. După aproximativ jumătate de oră, fratele meu și-a revenit și nu pot să spun decât că un monstru a venit să termine treaba. Monstrul a tras un întreg încărcător în fratele meu. L-a împușcat inclusiv în față, ca să fie sigur că nu va supraviețui. Așa a murit fratele meu. Cele două fete s-au ascuns sub cadavrul lui pentru aproximativ 3 ore până când cineva a venit și le-a scos de acolo.

L-am înmormântat pe Ori ieri. Până miercuri nu am avut nicio informație oficială despre el. Nu știam dacă este mort, dacă este răpit în Gaza, dacă este rănit în spital, am fost complet în întuneric. Ieri (n.r. miercuri), în jur de 10 dimineața am primit confirmarea că este mort.

(n.r. Ori) se gândea întotdeauna la familie, la prietenii lui, voia să se asigure că toată lumea e fericită în jurul lui. Era deștept, frumos, carismatic. Suntem distruși complet. Până la urmă, s-a dus să fie barman la o petrecere care celebra viața. Festivalul acesta era despre viață, natură și răul absolut a venit și i-a luat viața fără niciun motiv. Nu am cuvinte să spun cum mă simt...Este groaznic.

Cred că toate țările liberale care vor să trăiască în pace și care respectă viața, iubirea și prietenia trebuie să se unească și să elimine acest rău absolut. Pentru că azi e Israel dar mâine va fi altă țară. Va ajunge peste tot. Hamas e ISIS.

Editor : Ioana Coman

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri