Întâlnire între șeful armatei ucrainene și comandantul suprem al forțelor NATO din Europa. Ce au discutat cei doi lideri militari

Data publicării:
generalul Cristopher Cavoli, șeful forțelor NATO din Europa
Generalul Cristopher Cavoli, șeful forțelor NATO din Europa. Foto: Profimedia Images

Comandantul suprem aliat al forţelor NATO din Europa, generalul american Christopher Cavoli, s-a întâlnit duminică cu şeful statului major ucrainean Valerii Zalujnii pentru a discuta situaţia de pe fronturile războiului cu Rusia, în contextul în care Ucraina se pregăteşte pentru declanşarea unei ofensive de primăvară pentru recucerirea teritoriilor din est, informează DPA, preluată de Agerpres.

„Am descris posibile scenarii, ameninţări şi precondiţii pentru acţiunile noastre viitoare”, a postat duminică pe Telegram Valerii Zalujnii, fără a specifica unde s-a întâlnit cu comandantul suprem aliat al trupelor NATO (SACEUR).

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Valerii Zalujnii susţine că i-a vorbit lui Christopher Cavoli despre faptul că Ucraina are nevoie de o gamă largă de arme şi sisteme de apărare antiaeriană care „ar ajuta-o să răspundă provocărilor contracarării agresiunii ruse”.

Cei doi generali au discutat și despre stadiul pregătirii și antrenării militarilor ucraineni și au decis să mențină legătura și să continue dialogul și cooperarea pentru consolidarea capacităților de apărare ale Ucrainei, conform unui comunicat al Statului major al armatei ucrainene.

Întâlnirea are loc la zece zile după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a vizitat Kievul pentru prima dată de la momentul în care a început invazia rusă asupra Ucrainei.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri