Iranul ar putea vinde Siriei rachete sol-aer pentru întărirea apărării antiaeriane în faţa raidurilor israeliene

Data publicării:
Armata iraniană prezintă sistemul de apărare antiaeriană sistemul Khordad 15 pe 18 martie 2019.
Iranul ar putea livra în Siria sistemul de rachete defensive Khordad 15. Foto: Profimedia Images

Iranul va vinde probabil Siriei rachete sol-aer, a transmis vineri televiziunea de stat iraniană, pentru a contribui la întărirea apărării antiaeriene a acestei ţări, aliat apropiat al Teheranului, în faţa raidurilor aeriene israeliene, informează Agerpres.

"Siria trebuie să-şi reconstruiască reţeaua de apărare aeriană şi are nevoie de bombe de precizie pentru aeronavele sale de luptă", a comunicat televiziunea iraniană de stat.

Potrivit aceleiaşi surse, "este foarte probabil să fim martorii livrării de către Iran de radare şi rachete defensive, cum este sistemul Khordad 15, pentru a întări apărarea antiaeriană siriană".

Televiziunea publică iraniană a făcut referire la un recent contract de apărare cu Siria, dezvăluit doar parţial.

Cu toate că oficialii israelieni îşi recunosc doar rareori responsabilitatea pentru anumite operaţiuni, Israelul desfăşoară de aproape zece ani raiduri aeriene împotriva unor presupuse transferuri de arme şi de personal în Siria, susţinute de Iran.

În ultimele luni, Israelul şi-a intensificat loviturile asupra aeroporturilor şi bazelor aeriene siriene pentru a bloca utilizarea liniilor de aprovizionare aeriană de către Iran, care recurge tot mai frecvent la această cale pentru a livra arme aliaţilor săi din Siria şi Liban, inclusiv mişcării Hezbollah din Liban.

Raidurile Israelului constituie o escaladare a unui conflict de joasă intensitate menit să încetinească întărirea poziţiei iraniene în Siria, afirmă experţi militari israelieni, potrivit Reuters.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri