Israelul „îşi rezervă dreptul” de a recurge la forţă împotriva Iranului, pentru a-l împiedica să obțină bomba nucleară. Poziția SUA

Data publicării:
Ministrul israelian al Apărării, Yair Lapid, în conferință de presă la Ierusalim.
Ministrul israelian al Apărării, Yair Lapid, în conferință de presă la Ierusalim. Sursă foto: Profimedia Images

Israelul „îşi rezervă dreptul” de a recurge la forţă împotriva Iranului pentru a-l împiedica să se doteze cu arma nucleară, a avertizat miercuri şeful diplomaţiei israeliene, Yair Lapid, într-o conferinţă de presă la Washington, alături de secretarul de stat american Antony Blinken. Și Statele Unite iau în considerare „toate opțiunile”, dacă eforturile diplomatice eşuează.

„Secretarul de stat Blinken şi cu mine suntem copii supravieţuitori ai Holocaustului. Noi ştim că există momente în care naţiunile trebuie să recurgă la forţă pentru a proteja lumea împotriva Răului”, a declarat ministrul de externe israelian, citat de AFP, potrivit Agerpres.

SUA sunt dispuse să ia în considerare „toate opţiunile” dacă eforturile diplomatice pentru a salva acordul cu privire la programul nuclear iranian eşuează, a avertizat la rândul său şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken.

Washingtonul crede că o „soluţie diplomatică este cea mai bună modalitate” de a evita ca Iranul să se doteze cu o armă nuclear, dar „suntem pregătiţi să ne îndreptăm spre alte opţiuni dacă Iranul nu-şi schimbă direcţia”, a spus el, după ce a fost întrebat despre posibilitatea de a recurge la forţă.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri