Ivan Fedotov, celebru jucător de hochei rus, a fost arestat și trimis forțat la Cercul Polar. Ar fi încercat să evite serviciul militar

Data publicării:
Ivan Fedotov
Ivan Fedotov semnase un contract pe un an în valoare de un milion de dolari cu Philadelphia Flyers, echipa americană din NHL. Foto: Profimedia Images

Ivan Fedotov, cel mai bun portar de hochei pe gheață din Rusia, arestat pentru că ar fi încercat să evite încorporarea în armată, a fost dus forțat în zona arctică, relatează The Moscow Times.

Fedotov, în vârstă de 25 de ani, a fost reținut, vineri, la Sankt Petersburg, la solicitarea procurorului militar.

Fedotov a fost, ulterior, spitalizat după ce s-a îmbolnăvit de ceea ce avocatul său a spus că este gastrită pe fond de stres.

„Ivan ar fi fost trimis de la spital la Severomorsk, pe timp de noapte”, a declarat avocatul sportivului, Alexei Ponomariov.

Orașul Severomorsk, cu o populație de 50.000 de locuitori, este localizat în peninsula Kola, în zona cercului Polar și aproape de granița cu Finlanda. Orașul este baza administrativă a Flotei Nordice a Rusiei.

Conform agenției de stat TASS, Fedotov a fost deja încorporat și „îndeplinește serviciul militar la Severomorsk”. Fedotov ar fi fost desfășurat la una dintre unitățile militare din arhipelagul Novaia Zemlia, în Oceanul Arctic.

„În legea noastră există obligativitatea serviciului militar. Orice comentarii emoționale pe această temă sunt complet inadecvate”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Cine este Ivan Fedotov

Născut în Lappeenranta, Finlanda, Fedotov a crescut în Rusia. Joacă în echipa naţională, cu care a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022.

În ultimul sezon, a fost ales cel mai bun portar al Ligii Kontinentale de Hochei. Juca la ŢSKA Moscova, care, în Rusia este considerată echipa Armatei.

Oficial, Fedotov este considerat soldat şi, prin urmare, potrivit presei ruse, inclusiv agenţiei de presă Tass, ar putea fi acuzat că a ocolit în mod deliberat ordinul de încorporare.

Potrivit presei ruse, poliţişti în civil l-au ridicat pe Fedotov, la un ordin al lui Putin, care ar fi considerat că semnarea contractului cu Philadelphia Flyers este o modalitate de a evita încorporarea.

Liga Națională de Hochei din SUA consideră că situația este îngrijorătoare. Peste 50 de jucători ruşi sunt înscrişi în echipe din SUA şi din Canada. 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri