Joe Biden l-a luat în râs pe Donald Trump după ce a spus că nu va deveni dictator, cu excepția "primei zile" de mandat

Data actualizării: Data publicării:
joe biden
Joe Biden, președintele SUA. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele Joe Biden a început vineri o călătorie pentru strângere de fonduri de trei zile, în rândul celebrităţilor din California, luându-l în derâdere pe Donald Trump, cel mai bine cotat contracandidat republican, pentru că a pretins că ar fi dictator doar în prima zi la mandat, dacă ar redeveni preşedinte, transmite Reuters. Biden mai spus despre Trump că este o ameninţare la adresa democraţiei.

Trump a declarat marţi că nu va deveni dictator dacă va fi din nou preşedinte al SUA, cu excepţia ”primei zile”.

”Mulţumesc lui Dumnezeu, doar o zi”, a glumit Biden la o strângere de fonduri din Los Angeles, la casa lui Michael Smith, un designer de interior celebru, şi a partenerului său, James Costos, un fost director al HBO care a fost ambasadorul preşedintelui Barack Obama în Spania.

Trump a fost acuzat în august de încercări ample de a frauda alegerile.

Călătoria lui Biden apare la o zi după ce Departamentul de Justiţie a depus noi acuzaţii penale împotriva fiului lui Biden, Hunter, acuzându-l că nu a plătit taxe de 1,4 milioane de dolari în timp ce a cheltuit milioane de dolari pentru a-și întreține stilul de viaţă opulent.

Preşedintele nu şi-a menţionat fiul în cadrul declaraţiilor pentru strângerea de fonduri

California - şi industria divertismentului cu buzunare adânci - a servit de mult timp drept o sursă majoră de finanţare pentru democraţi, dar grevele lungi ale actorilor şi scenariştilor au avut un efect de temperare a strângerii de fonduri.

"Sfârşitul conflictului de muncă a deblocat dolarii", a declarat Jeffrey Katzenberg, magnat din industria filmului şi copreşedinte de campanie, care a devenit o voce influentă în efortul lui Biden de a câştiga prezidențialele din noiembrie 2024.

”Vor fi cele mai reușite zile pentru campanie de până acum şi probabil una dintre cele mai reuşite dinaintea alegerilor generale, unde lucrurile se vor transforma pentru oricare candidat”, a spus Katzenberg într-un interviu pentru Reuters.

Biden trebuia să participe la două strângeri de fonduri din Los Angeles, la care ar fi trebuit să fie prezenți și regizorii Steven Spielberg şi Rob Reiner, dar şi muzicienii Barbra Streisand şi Lenny Kravitz.

Câți bani se așteaptă să strângă Biden

Evenimentele din California fac parte dintr-un blitz de cel puţin nouă strângeri de fonduri pe care Biden le va organiza înainte de sfârşitul lunii.

Strângerile de fonduri din California şi o rundă anterioară din Boston sunt aşteptate să aducă cel puţin 15 milioane de dolari, potrivit unei surse familiare cu evenimentele, care a vorbit sub condiţia anonimatului.

Suma totală în trimestrul al patrulea din 2023 ar urma să se apropie de 67 de milioane de dolari, mai arată sursa citată, adăugând că suma va fi similară cu cea strânsă de preşedintele Obama în aceeaşi perioadă din 2011.

Katzenberg, care ajută la organizarea uneia dintre strângerile de fonduri, a spus că suma finală oscilează.

"Suma este mare. Ştiu asta", a spus Katzenberg, fondator al DreamWorks Animation.

"Trump doar vorbește, noi facem"

Biden s-a oprit pentru scurt timp în Las Vegas, vineri, pentru a anunţa o investiție de 8,2 miliarde de dolari pentru 10 noi proiecte feroviare.

"Trump doar vorbeşte. Noi facem. Îi place să spună că America este o naţiune care eşuează. Sincer, nu ştie despre ce naiba vorbeşte. Văd oameni care muncesc din greu pentru a reconstrui America împreună ", a spus Biden într-un discurs în fața unor muncitori.

Proiectele finanţate prin legea infrastructurii, în valoare de un trilion de dolari, includ 3 miliarde de dolari pentru prima linie feroviară de mare viteză a naţiunii, care va trece prin California, potrivit unui înalt oficial al administraţiei.

Biden a anunţat, de asemenea, o investiţie de 3 miliarde de dolari pentru a ajuta la crearea unui alt coridor feroviar de mare viteză între Las Vegas şi California de Sud, dar și bani pentru proiecte în Carolina de Nord, Virginia şi Washington.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri