Joe Biden reînnoieşte restricţiile privind călătoriile internaţionale

Data publicării:
Joe Biden semnează primele sale decrete ca președinte
Joe Biden semnează primele sale decrete ca președinte Foto: Profimedia

Preşedintele Joe Biden intenţionează să reînnoiască luni restricţiile de călătorie în SUA pentru persoanele care nu au cetăţenie americană şi au fost recent în Marea Britanie, Uniunea Europeană şi Brazilia.

Pe lângă reînnoirea acestor restricţii, preşedintele Biden va extinde de asemenea interdicţia pentru călătorii care au fost recent în Africa de Sud, unde a apărut o tulpină a virusului care se transmite mai uşor, informează AFP şi dpa citând informaţii furnizate de un oficial al Casei Albe.

Aceste decizii fac parte din planul noii administraţii americane de combatere a pandemiei de Covid-19.

Casa Albă informase deja că administraţia intenţionează să reînnoiască restricţiile de călătorie pentru care fostul preşedinte Donald Trump a dispus încetarea aplicării începând de marţi.

"Odată cu înrăutăţirea pandemiei şi apariţia unor variante mai contagioase în întreaga lume, nu este momentul să ridicăm restricţiile impuse călătoriilor internaţionale", a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, scrie Agerpres.

"La sfatul echipei noastre medicale, administraţia nu intenţionează să ridice aceste restricţii (pe 26 ianuarie). De fapt, planificăm să consolidăm măsurile de sănătate publică ce privesc călătoriile internaţionale pentru a atenua şi mai mult răspândirea Covid-19", a adăugat Psaki. 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri