Kadîrov anunță că-și face armată de mercenari: „Vreau să concurez cu dragul nostru frate Prigojin”

Data publicării:
Ramzan Kadîrov
Ramzan Kadîrov. Foto: Profimedia Images

Ramzan Kadîrov a declarat că are în intenție să-și fondeze propria organizație de mercenari în stilul grupului Wagner condus de Evgeni Prigojin, relatează Reuters.

Ascensiunea grupului Wagner și a altor organizații de tip mercenar în afara armatei ruse, dar care luptă cot la cot pentru obiectivele criminale ale lui Vladimir Putin au ridicat îngrijorări printre diplomații occidentali că aceste grupări militare ar putea să fie, într-o zi, un factor destabilizator în Rusia.

Într-un mesaj publicat pe rețeaua Telegram, Kadîrov a spus că grupul Wagner, care luptă alături de armata rusă în Ucraina, a obținut „rezultate impresionante” și că astfel de companii militare private sunt o „necesitate”.

„Putem să spunem cu încredere că Wagner și-a arătat valoarea în termeni militari și că a pus punct discuțiilor cu privire la necesitatea acestor grupuri militare private”, a spus Kadîrov, care conduce republica cecenă din interioriul Rusiei din 2007.

„Când serviciul meu pentru stat se va fi încheiat, am planuri serioase să concurez cu dragul nostru frate, Evgeni Prigojin, și să creeze o companie militară privată. Cred că va fi de succes”, a adăugat Kadîrov.

Și Kadîrov și Prigojin conduc forțe armate în general autonome față de comandamentul armatei ruse și sunt aliați înfocați ai dictatorului rus. Totuși, în trecut, cei doi au mai avut atitudini critice la adresa conducerii militare a armatei ruse.

Wagner joacă un rol tot mai mare în războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, aflându-se în prima linie a unui asalt de luni de zile împotriva orașului ucrainean Bahmut.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri