Kadîrov laudă retragerea soldaților ruși din Herson: „Toată lumea știa că e un teritoriu de luptă dificil”

Data publicării:
Ramzan Kadîrov
Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei și aliat al președintelui Vladimir Putin FOTO: Profimedia Images

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a lăudat decizia Ministerului rus al Apărării și a comandantului din Ucraina de a retrage trupele din orașul Herson, spunând că acesta este „un teritoriu de luptă dificil” și astfel au fost salvați „o mie de soldați care se aflau într-o încercuire reală”, scrie CNN.

„După ce a cântărit toate argumentele pro și contra, generalul Surovikin a făcut o alegere dificilă, dar corectă, între sacrificii fără sens de dragul unor declarații zgomotoase și salvarea vieților neprețuite ale soldaților”, a transmis miercuri Kadîrov, pe canalul său de Telegram.

Liderul cecen spune că soldații s-au regrupat într-o „poziție mai avantajoasă”.

„Nu este nevoie să vorbim despre capitularea Hersonului. «Predarea» înseamnă împreună cu luptătorii. Iar Surovikin îi protejează pe soldați și ia o poziție strategică mai avantajoasă – convenabilă, sigură”, a adăugat Kadîrov.

Potrivit acestuia, „toată lumea știa încă din primele zile ale operațiunii speciale că Hersonul este un teritoriu de luptă dificil”.

„Soldații unităților mele au raportat, de asemenea, că era foarte greu să lupți în această zonă, mai ales fără posibilitatea unei aprovizionări stabile și regulate de muniție”, a continuat el.

Însă, criticând din nou greșelile făcute de Moscova, Kadîrov s-a întrebat „de ce nu s-a făcut acest lucru încă din primele zile ale operațiunii speciale?”.

„Cred că Surovikin a acționat ca un adevărat general militar, care nu se teme de critici. El este responsabil pentru popor”, a conchis Kadîrov.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ordonat miercuri trupelor sale să se retragă de pe malul de vest al râului Nipru, din orașul Herson. Anunțul marchează una dintre cele mai semnificative retrageri ale Rusiei și un potențial punct de cotitură în război.

Capitala provinciei Herson a fost singurul mare oraş ucrainean pe care trupele ruse au reuşit să-l ocupe după lansarea invaziei asupra Ucrainei în februarie.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri