Kievul acuză armata rusă că incendiază câmpurile de cereale din regiunea Zaporojie

Data actualizării: Data publicării:
cereale
Kievul acuză armata rusă că incendiază câmpurile de cereale din regiunea Zaporojie. Foto: Twitter/Oleg Nikolenko

Un oficial ucrainean a acuzat vineri trupele ruse că au incendiat câmpurile de cereale din regiunea ocupată Zaporojie, din sud-estul țării, scrie The Guardian.

Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, a postat pe Twitter o fotografie cu un vast câmp de cereale în flăcări.

„Amintiți-vă această imagine de fiecare dată când rușii spun că le pasă de securitatea alimentară globală. Milioane de oameni din întreaga lume se vor confrunta cu foametea – pentru că Rusia a lansat un război brutal împotriva Ucrainei”, a scris Nikolenko în postare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cercetătorii NASA au transmis joi că Rusia controlează 22% din terenurile agricole ucrainene, iar războiul ameninţă culturile din vara aceasta, ceea ce ar putea agrava şi mai mult criza alimentară mondială.

Închiderea Mării Azov şi blocarea porturilor ucrainene de la Marea Neagră, minate de armata ucraineană, au privat piaţa mondială de peste 25 de milioane de tone de cereale ucrainene, alimentând creşterea preţurilor şi ameninţarea foametei pentru milioane de oameni în lume.

Rusia consideră că statele occidentale exagerează importanţa cerealelor ucrainene pe piaţa mondială, argumentând prin faptul că, în pofida ponderii ridicate a exporturilor ucrainene de cereale în totalul exporturilor mondiale, în privinţa producţiei totale de cereale la nivel mondial ponderea Ucrainei este de sub 1%.

 

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri