Kim Jong Un le-a ordonat autorităților locale din Coreea de Nord să nu îi mai lase pe oameni să se sinucidă

Data publicării:
kim-jong-un-fiica-profimedia1
Kim Jong Un a definit oficial sinuciderea drept „un act de trădare împotriva socialismului”. Foto: Profimedia Images

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a emis un ordin secret pentru autoritățile locale în care le cere să prevină sinuciderile, după ce datele au arătat o creștere a numărului de persoane care și-au luat viața în acest an, au declarat oficiali guvernamentali pentru Radio Free Asia.

Deși RFA nu a fost în măsură să confirme numărul de sinucideri din Coreea de Nord, Serviciul Național de Informații din Coreea de Sud a raportat la sfârșitul lunii mai că sinuciderile au crescut cu aproximativ 40% față de anul trecut.

„Există o mulțime de factori interni în Coreea de Nord, în special dificultățile prin care trec oamenii”, a spus agenția de spionaj, adăugând că crimele violente sunt, de asemenea, în creștere, pe măsură ce oamenii se luptă să supraviețuiască.

Kim a definit oficial sinuciderea drept „un act de trădare împotriva socialismului” și a ordonat guvernelor locale să ia măsuri preventive.

Ordinul confidențial de prevenire a sinuciderii a fost adoptat în cadrul ședințelor de urgență din fiecare provincie a liderilor comitetelor de partid la nivel de provincie, oraș și județ, a declarat un oficial din provincia nord-estică North Hamgyong pentru Serviciul Coreean al RFA, sub rezerva anonimatului.

„Întâlnirea noastră a avut loc la clădirea comitetului de partid situat în districtul Pohang, în orașul Chongjin”, a spus el. „Numărul mare de cazuri de sinucidere din provincie a fost dezvăluit și unii oficiali … nu și-au putut ascunde îngrijorările.”

Statisticile prezentate la întâlnirea din North Hamgyong au arătat că au existat 35 de cazuri de sinucidere anul acesta doar în Chongjin și în Kyongsong, a spus oficialul, adăugând că majoritatea cazurilor au implicat familii întregi care și-au pus capăt vieții împreună.

„[Participanții] au fost șocați de informațiile că cei care s-au sinucis criticau țara și sistemul social”, a spus el.

La întâlnirea din provincia Ryanggang, participanților li s-a spus că sinuciderile au avut un impact social mai mare decât foametea, a declarat un alt oficial, sub condiția anonimatului.

„În ciuda politicii de prevenire a sinuciderii ratificată de secretarul general, oficialii nu au reușit să vină cu o soluție adecvată”, a spus el. „Majoritatea sinuciderilor au fost cauzate de sărăcia severă și de foamete, așa că nimeni nu poate veni cu o contramăsură în acest moment.”

Întâlnirea a descris mai multe cazuri șocante în detaliu, potrivit oficialului.

„În orașul Hyesan, un băiat de 10 ani locuia cu bunica lui după ce părinții lui au murit de foame, dar și-au luat viața mâncând otravă de șobolan”, a spus acesta.

Oficialul a descris alte cazuri șocante dezvăluite la întâlnire, inclusiv un cuplu de 60 de ani. Cei doi s-au spânzurat de un copac în munți și o familie de patru persoane care, după ce au mâncat ultima masă împreună, au ingerat cianura, o substanță chimică extrem de toxică.

„Sinuciderea în familie este un act final de sfidare împotriva unui sistem fără speranță”, a spus el.

Ordinul lui Kim Jong Un a subliniat că oficialii guvernului local trebuie să-și asume responsabilitatea pentru prevenirea sinuciderilor în jurisdicțiile lor.

„S-a subliniat că oficialii responsabili vor fi trași la răspundere în comun, deoarece „sinuciderea este o provocare socială clară și o trădare împotriva țării”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri