Kim Jong Un spune că obiectivul final al Coreei de Nord este de a avea cea mai puternică forță nucleară din lume

Data actualizării: Data publicării:
315529388_376812791302505_8111029034910848841_n
Primele imagini cu fiica lui Kim Jong Un, a cărei existență a fost până acum învăluită de mister. Foto: KCNA.kp

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că obiectivul final al țării sale este de a deține cea mai puternică forță nucleară din lume, în timp ce promova zeci de ofițeri de armată implicați în recenta lansare a celei mai mari rachete balistice a Coreei de Nord, potrivit presei de stat care a relatat informația sâmbătă.

Anunțul, potrivit Reuters, vine după ce Kim a inspectat un test al noii rachete balistice intercontinentale Hwasong-17 a statului nord-coreean și a promis vineri să contracareze amenințările nucleare ale SUA cu arme nucleare.

Construirea forței nucleare este pentru a bine proteja demnitatea și suveranitatea statului și a poporului iar „scopul său final este de a deține cea mai puternică forță strategică din lume, forța absolută fără precedent în acest secol”, a spus Kim în ordinul care promovează ofițerii.

El a numit racheta Hwasong-17 „cea mai puternică armă strategică din lume” și a spus că demonstrează hotărârea Coreei de Nord și abilitatea sa de a construi în cele din urmă cea mai puternică armată.

Oamenii de știință nord-coreeni au făcut „un salt minunat înainte în dezvoltarea tehnologiei de înarmare a focoaselor nucleare pe rachete balistice”, a spus Kim, fără a da detalii.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri