Klaus Iohannis l-a felicitat pe Lula da Silva pentru victoria în alegerile prezidențiale braziliene

Data publicării:
Klaus Iohannis zâmbind
Klaus Iohannis l-a felicitat pe Lula da Silva pentru victoria în alegerile prezidențiale din Brazilia. Foto: Profimedia Images

Președintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj de felicitări președintelui-ales ai Braziliei, Lula da Silva, după victoria acestuia în alegerile prezidențiale de duminică.

„Îl felicit pe preşedintele ales Lula da Silva pentru victoria sa. Aştept cu nerăbdare să lucrăm împreună la consolidarea relaţiilor foarte bune româno-braziliene şi la chestiuni globale de interes comun”, a scris președintele României, luni, pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Lula a obținut 50,83% din totalul voturilor valide, în timp ce 49,17% din voturi au mers către Bolsonaro, după ce au fost numărate aproape 99% din voturi.

Noul președinte va depune jurământul în data de 1 ianuarie 2023.

În vârstă de 77 de ani, împliniți în urmă cu câteva zile, Lula da Silva, care a mai condus Brazilia între 2003 și 2010, este una dintre personalităţile politice cele mai carismatice de la începutul acestui secol în America Latină și a fost unul dintre șefii de stat care au plecat de la conducerea țării cu o rată record de popularitate.

Citiți și: Reacțiile liderilor lumii la victoria lui Lula și înfrângerea lui Bolsonaro

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri