Kremlinul, acuzat că a mințit în legătură cu vizita lui Putin pe frontul din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
putin insotit d emiliatri
Imagini furnizate de Kremlin cu vizita lui Putin pe frontul din Ucraina. Sursă foto: kremlin.ru

Kremlinul a explicat imaginile cu Vladimir Putin pe frontul din Ucraina, după ce unele canale media ucrainene au observat că liderul de la Kremlin vorbea la viitor despre Paști, deși vizita fusese prezentată ca având loc luni, a doua zi după Înviere.

Unele materiale din media de stat ruse au fost însoţite de o înregistrare video în care Putin se află într-un buncăr în compania a trei şefi militari şi spune: „Acum va fi Paştele”, deşi Învierea fusese deja. Acest lucru a generat semne de întrebare în legătură cu autenticitatea „vizitei în teren”, notează agenţia de presă Unian, care a scris că Putin a fost în Ucraina probabil înainte de Paști.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a încercat să risipească îndoielile, insistând că Putin a efectuat vizita luni.

„Într-adevăr, preşedintele când a dăruit icoana a spus: «La noi e Paştele acum!». Problema este că Paştele la noi se ţine 40 de zile. Iar mai ales acum este Săptămâna pascală. Unii, pur şi simplu, s-au legat în mod eronat de această frază şi au făcut tot felul de ipoteze. Această călătorie a avut loc ieri (luni - n.r.)”, a afirmat Dmitri Peskov marți, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

O înregistrare video difuzată de Kremlin îl arată pe Putin coborând dintr-un elicopter în timp ce vizita cartierul general al Grupului „Dniepr” din regiunea Herson, conform media de stat ruse.

„Este important pentru mine să vă aud părerea despre situaţie, să vă ascult şi să fac schimb de informaţii”, a declarat Putin în înregistrarea video, înconjurat de comandanţi militari de rang înalt.

Preşedintele Vladimir Putin a mers pe frontul din Ucraina, în regiunile Herson și Lugansk, anexate ilegal de Rusia în urma unor referendumuri nerecunoscute internațional. Putin s-a întâlnit cu comandanți militari și s-a interesat de situația de pe front, potrivit unui anunț al Kremlinului. Pe site-ul președinției ruse au apărut imagini din timpul deplasării.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri