Kremlinul spune că atacurile asupra teritoriilor ucrainene pe care le va anexa vor fi considerate acte de agresiune împotriva Rusiei

Data publicării:
dmitri peskov
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Foto: Profimedia Images

Kremlinul a avertizat că va considera atacurile asupra oricăror părţi din regiunile Ucrainei pe care urmează să le anexeze în cursul zilei drept acte de agresiune împotriva Rusiei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a mai spus că Rusia va încorpora „de jure” în propriul teritoriu porţiuni care nu se află sub controlul forţelor ruse, ca parte a demersului său de a anexa patru regiuni ale Ucrainei, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Vladimir Putin urmează să semneze astăzi tratatele privind anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, după ce separatiştii proruşi din aceste regiuni au organizat aşa-zise referendumuri în zonele ocupate militar de ruși în Ucraina.

Guvernele occidentale şi Kievul au avertizat la rândul lor că „referendumurile” au încălcat dreptul internaţional, au fost organizate sub coerciţie şi nu sunt reprezentative.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri