Kurzii PKK au atacat o bază militară din nordul Irakului și au ucis șase soldați turci. Turcia anunță o operațiune militară în ripostă

Data publicării:
kurzi cu steaguri
Turcia consideră PKK organizație teroristă și duce un război lung de decenii împotriva militanților kurzi. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Şase soldaţi turci au fost ucişi şi un altul rănit într-un atac contra unei baze militare din nordul Irakului, a anunţat, sâmbătă, ministerul apărării turc, relatează AFP, citat de Agerpres.

Situată în apropiere de Hakurk, în nordul Irakului, baza militară turcă a fost atacată, vineri seară, de membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie considerată teroristă de Turcia şi de aliaţii occidentali ai acesteia. Drept ripostă, o operaţiune militară este în desfăşurare în regiune, au anunţat autorităţile.

Armata turcă lansează constant operaţiuni militare terestre şi aeriene împotriva combatanţilor PKK şi poziţiilor lor din nordul Irakului. În ultimii 25 de ani, Turcia a instalat câteva zeci de baze militare în Kurdistanul irakian pentru a combate PKK, ce dispune de asemenea de baze în această regiune.

PKK a revendicat, în octombrie, un atac contra sediului ministerului de interne de la Ankara, atac soldat cu rănirea a doi poliţişti. 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri