La 16 ani, Chiara a murit în somn, strivită de un copac. Fata era cu prietenii într-o tabără, pe munte

Data publicării:
copac cazut
Chiara, în vârstă de 16 ani, a murit în timpul nopții, strivită de un copac dărâmat de furtuna puternică din zona Brescia, Italia. FOTO: Profimedia Images

Chiara, în vârstă de 16 ani, a murit în timpul nopții, strivită de un copac dărâmat de furtuna puternică din zona Brescia, Italia.

Fata era cu prietenii într-o tabără de cercetași, într-o zonă montană, în Val Camonica, la o altitudine de 1.400 de metri. Tinerii veniseră să petreacă câteva zile de vacanță în mijlocul naturii.

Nu era prima oară când plecau într-o astfel de aventură împreună, din dorința de a se bucura de aerul curat de munte. Însă, luni seară, din cauza vântului puternic, un copac s-a prăbușit peste cortul în care dormea fata, scrie La Stampa. Din primele informații, fata a murit pe loc.

Echipele de salvare au fost sesizat în jurul orei 5.00 dimineață în legătură cu tragedia. La fața locului au venit salvamontiști și pompieri.

Aproximativ 70 de tineri care erau în tabără au fost coborâți de pe munte și duși în cea mai apropiată localitate, unde au fost cazați într-o sală de sport.

Trupul Chiarei a fost depus la morga cimitirului Corteno Golgi.

„Suntem alături de familia fetei”, a declarat în această dimineață premierul Giorgia Meloni. „Am aflat cu mare durere despre moartea unei fete de numai 16 ani, lovită de un copac într-o tabără de cercetași, transmit familiei și celor dragi condoleanțe și că toată Lombardia le e alături”, a declarat Attilio Fontana, președintele consiliului din Lombardia.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri