Lider politic din Senatul SUA: Dacă Rusia folosește arma nucleară în Ucraina, este un atac asupra NATO

Data publicării:
DC: U.S. Capitol, Sen. Blumenthal and Sen. Graham Press Conference on Ukraine Annexation
Senatorul republican de Carolina de Sud Lindsey Graham. Foto: Profimedia Images

Lindsey Graham, lider republican din Senatul SUA, spune că Washingtonul trebuie să transmită clar că folosirea armelor nucleare de către Rusia în Ucraina ar însemna un atac împotriva NATO, din cauza precipitațiilor nucleare.

„Următoarea mișcare de escaladare făcută de Putin ar putea fi folosirea armelor nucleare tactice.

Trebuie să spunem clar că orice folosire a armelor nucleare de către Rusia în Ucraina ar fi un atac asupra NATO din cauza precipitațiilor radioactive”, a scris, pe Twitter, senatorul republican de Carolina de Sud Lindsey Graham.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri că NATO nu recunoaște teritoriile anexate ilegal de Rusia, acțiune calificată drept „cea mai mare încercare de anexare a unui teritoriu european prin forță, după Al Doilea Război Mondial”. În același timp, Stoltenberg a spus că Rusia „trebuie să înțeleagă că un război nuclear nu poate fi purtat și nu are câștigători” și că „vor exista consecințe severe pentru Rusia”, dacă va folosi arme nucleare. În același timp, NATO se va asigura că „Putin nu va câștiga” războiul din Ucraina.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat, vineri, după ședința Consiliului de Securitate, că țara sa va depune cerere de aderare la NATO. Este o replică clară la discursul lui Vladimir Putin, care a anunțat, vineri, anexarea ilegală a celor patru regiuni din Ucraina, care reprezintă 18% din teritoriul ucrainean.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri