Liderul separatist de la Tiraspol: Cei care au organizat atacurile din Transnistria au scopul de a ne atrage în conflict. Nu vor reuși

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0648501902
Foto: Profimedia Images

Autoproclamatul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, susține că cei care au organizat atacurile din ultimele două zile din Transnistria „au scopul de a ne atrage în conflict, însă nu le va reuși”, potrivit tv8.md.

„De la începutul acțiunilor militare în în Ucraina, Transnistria și-a păstrat neutralitatea și a vorbit deschis despre asta - nu suntem agresori, nu am planificat și nici nu planifică un atac asupra vecinilor. Am primit refugiați. În prezent, avem circa 25 de mii de ucraineni pe teritoriu...Presupun că cei care au organizat atacurile au scopul de a ne atrage în conflict, însă nu le va reuși”, a spus Vadim Krasnoselski într-un mesaj video postat pe Telegram.

„Trasnistria se poate apăra. Îi vom găsi pe cei care sunt implicați în aceste acțiuni, dar nu veți reuși să ne atrageți și pe noi în conflict”, a mai spus liderul separatist.

Vadim Krasnoselski i-a transmis un mesaj președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

„Vă rog să investigați aceste fapte de deplasare ilegală a unor grupuri militare și comiterea unor acte teroriste de către acestea”, a spus Krasnoselski.

Acesta i-a transmis un mesaj și președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu: „Nu cedați în fața provocărilor, nu permiteți ca Moldova să fie atrasă în agresiune. Nu trebuie să uităm de formatul 1+1 și 5+2. Trebuie să păstrăm pacea”.

Liderul de la Tiraspol le-a sugerat localnicilor să nu intre în panică și să evite știrile false și zvonurile.

Așa-zisul Minister de Interne din regiunea separatistă Transnistria a anunțat că două explozii au fost înregistrate marți dimineață în orașul Maiak din regiunea Grigoriopol, anunță publicația Deschide.md de la Chișinău. Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova a reacționat rapid și a declarat că monitorizează situația din regiunea transnistreană.

Evenimentul din această dimineață urmează seriei de explozii care au fost raportate luni seară la Ministerul Securităţii de Stat din Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldoveneşti Transnistria. 

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri