„Lovitură de 3 puncte”: Momentul în care o dronă ucraineană reușește să lanseze o grenadă chiar prin trapa deschisă a unui tanc rusesc

Data actualizării: Data publicării:
ezgif.com-gif-maker (9)
Rușii au pierdut peste 900 de tancuri în Ucraina. Captura gif: Twitter/Ukraine Weapons Tracker

O dronă ucraineană a reușit să lanseze o grenadă chiar printr-una din trapele deschise de pe turela unui tanc al armatei ruse. Explozia a provocat detonarea întregii muniții de la bord.

Imaginile, publicate pe rețelele sociale, arată cum drona se poziționează deasupra tancului - care pare a fi deja abandonat - și lansează precis o grenadă care, conform site-ului Ukraine Weapons Tracker este una de fabricație americană M4301 A1 HEDP.

Un alt tanc rusesc, model T-72B3 este atacat similar, însă grenada ratează trapa și lovește partea laterală a turelei, ceea ce provoacă explozia blindajului reactiv, fără a produce daune mașinii de luptă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Războiul Rusiei asupra Ucrainei a ajuns într-un „blocaj strategic”, a declarat un consilier ucrainean prezidențial de rang înalt. „Forțele ruse au avansat doar puțin iar în unele cazuri am avansat noi începând de luna trecută”, a transmis prin mesaj video Oleksi Arestovici. Ceea ce vedem este un «blocaj strategic»”.

Explozia muniției de la bordul unui tanc rusesc, urmată de multe ori de aruncarea turelei în aer, se datorează unei grave probelem de design al acestor blindate, care au obuzele dispuse într-un „carusel” situat chiar pe „podeaua” turelei.

Conform surselor independente, Rusia a pierdut în cele aproape 6 luni de război în Ucraina peste 900 de tancuri, dintre care aproape 600 au fost complet distruse.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri