Lupte grele în est unde rușii vor să spargă apărarea ucraineană. Oficial al armatei Kievului: Situație dificilă și tensionată la Ceasiv

Data publicării:
lupte pe frontul de la ceasiv
În această perioadă sunt lupte grele în est unde rușii vor să spargă apărarea ucraineană. Oficial al armatei Kievului: Situație dificilă și tensionată la Ceasiv. FOTO: Profimedia Images

Forțele ucrainene se confruntă cu o situație "dificilă și tensionată" în apropierea orașului Ceasiv Yar, din estul țării, acolo unde Rusia își concentrează ofensiva, a declarat luni un oficial al armatei ucrainene. 

Moscova a făcut progrese pe front în ultimele luni, sporindu-şi avantajul, în condițiile în care Kievul se confruntă cu deficit de muniţii vitale de la aliaţii săi occidentali.

"Situația la Chasiv Yar este dificilă și tensionată. Este punctul central al inamicului în operațiunile sale de asalt.(Rușii – n.r.) încearcă să treacă prin apărarea noastră pentru a ajunge la Chasiv Yar", a declarat Oleg Kalaşnikov, ofiţer de presă al brigăzii 26 de artilerie ucraineană.

El a precizat că Rusia a intensificat utilizarea bombelor ghidate puternice în zonă, precum şi atacurile "asupra zonelor populate şi a poziţiilor noastre fortificate".

Ucraina se află în defensivă de câteva luni din cauza lipsei de muniţie. Ajutorul de 60 de miliarde de dolari promis de Washington este blocat de luni de zile din cauza rivalităţilor politice dintre republicani şi democraţi în Congres.

Comandantul forţelor terestre ucrainene a estimat vineri că este posibilă o ofensivă de vară a Rusiei cu 100.000 de militari, adăugând însă că aceasta este "cea mai sumbră prognoză". 

Trupele ruse au crescut presiunea asupra poziţiilor defensive ucrainene în timpul unor lupte grele în estul Ucrainei, declara acum două săptămâni comandantul ucrainean al regiunii.

"Luptele sunt centrate în zona situată la vest de Bahmut. Inamicul suferă pierderi grele, dar îşi completează constant rândurile cu noi rezerve. Scopul atacurilor ruseşti este să ajungă la Ceasiv Yar. Se luptă ziua, dar şi noaptea", spunea Serhii Sidorinon pentru televiziunea ucraineană.  

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri