MAE rus o atacă pe Maia Sandu pentru că i-a cerut lui Putin „pace, nu felicitări” de 9 mai: „A dat dovadă de lipsă elementară de tact”

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin, în timpul discursului în care a anunțat invadarea Ucrainei
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, nervos, în timpul discursului de pe 24 februarie, în care a anunțat începerea războiului din Ucraina. Sursa: Profimedia Images

Ministerul rus de externe a criticat-o pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru reacția pe care șefa statului moldovean a avut-o față de felicitarea lui Vladimir Putin cu ocazia zilei de 9 mai, relatează Deschide.md. Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse spune că Maia Sandu „a dat dovadă de lipsă elementară de tact” pentru că a cerut de la dictatorul rus „pace, nu felicitări”.

„Am atras atenția asupra declarațiilor neprietenoase ale președintelui R.Moldova, Maia Sandu...

Comentând mesajul adresat de către președintele Rusiei cu ocazia celor 77 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, șeful statului moldovenesc a declarat «Noi nu avem nevoie de felicitări, avem nevoie de pace».

Este evident faptul că declarațiile sunt inadecvate și lipsite de tact”, se menționează în comentariul oficialului rus.

Maria Zaharova mai spune că felicitarea a fost adresată, în primul rând, „cetățenilor R. Moldova, veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, dar și urmașilor acestora, care cinstesc istoria și faptele eroice ale bunicilor și străbunicilor săi”.

„Poziția adoptată de către președintele Moldovei reprezintă un semnal foarte alarmant ce reprezintă o deraiere continuă a conducerii moldovenești de la relațiile pozitive acumulate între Rusia și Moldova”, a mai spus purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse.

Editor : Adrian Dumitru | Alexandru Rotaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri