Mai întâi aduceți ostaticii acasă, imploră familiile israelienilor răpiți de Hamas

Data publicării:
fotografii ale ostaticilor
Mai întâi aduceți ostaticii acasă, imploră familiile israelienilor răpiți de teroriști în 7 octombrie. FOTO: Profimedia Images

Mai întâi aduceți ostaticii acasă, imploră familiile israelienilor răpiți de teroriști în 7 octombrie, în timp ce armata intensifică operațiunile în Fâșia Gaza. Raidurile aeriene și focurile de artilerie au demolat zone întregi. Hamas anunța joia trecută că în bombardamente au murit nu doar palestinieni, ci și 50 dintre ostatici - o afirmație care însă nu poate fi verificată. Peste 200 de oameni, inclusiv copii și bătrâni, sunt ținuți captivi în Fâșia Gaza de trei săptămâni.

Printre oamenii care se adună zi de zi la forumul pentru ostatici și familii dispărute din Tel Aviv este și Adva. Se teme pentru bunica de 85 de ani, bolnavă, luată de teroriști împreună cu verișoara ei.

Adva Adar - bunica ei de 85 de ani și verișoara de 38 de ani sunt luate ostatice: "Cer autorităților israeliene și întregii comunități internaționale să continue să forțeze și să facă tot ce pot. Avem nevoie ca acești oameni să se întoarcă acasă. Bunica mea nu are timp să aștepte, trebuie să se întoarcă acasă acum. E bolnavă și are nevoie de medicamente și de îngrijiri medicale. Trebuie să facem totul acum, astăzi, pentru a o aduce înapoi! Nu știu cât poate supraviețui. Sunt doar o nepoată care imploră să-i fie adusă bunica înapoi acasă și dacă nu mai pot să sper, atunci nu există niciun motiv să mă trezesc dimineața. "

Noam este iubitul lui Inbar, care a fost răpită de la festivalul de muzică Nova. Se teme că ofensiva militară terestră pune în pericol viețile osticilor.

Noam Alon: "Sperăm doar că Netanyahu și toți cei care iau deciziile nu vor uita ostaticii, se vor gândi la ei înainte de orice decizie iau. Vedem că ei vorbesc despre două obiective în această operațiune, unul este aducerea tuturor ostaticilor și al doilea este distrugerea Hamas. Mă tem foarte tare că aceste două obiective sunt în conflict unul cu celălalt, că nu pot fi atinse împreună. Cred că mai întâi ar trebui eliberați ostaticii, dacă este cazul printr-un acord de eliberare a tuturor prizonierilor palestinieni, pentru a-i aduce pe toți ostaticii în viață și în siguranță."

Lion și Lea nu mai știu nimic de sora lor Moran. Au văzut-o ultima oară într-un clip care a circulat pe TikTok, ghemuită pe un câmp și implorând pentru viața ei, înconjurată de răpitori.

"Cerem guvernului să facă tot posibilul pentru a-i elibera. Dacă Moran ne ascultă, Moran, suntem uniți, te iubim atât de mult! Gândește-te la îmbrățișările care te așteaptă acasă! Vreau să știi că facem tot ce putem pentru a vă aduce înapoi acasă cât mai repede posibil", au făcut ei apel.

 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri