12 răniți și sute de locuințe afectate în urma cutremurului puternic din Peru

Data publicării:
Peruvian President Pedro Castillo (L) helps a man next on the remains of a house destroyed by an earthquake in the department of Amazonas, northeast Peru
Președintele statului Peru, Pedro Castillo (stânga), a vizitat zonele afectsate de seism. Foto: Profimedia

12 persoane au fost rănite în urma cutremurului puternic care a lovit duminică nordul statului Peru, au anunţat autorităţile sanitare locale. De asemenea, câteva sute de locuințe au fost afectate, dintre care 17 - distruse complet.

Seismul cu magnitudine 7,5 s-a produs duminică, la ora locală 05:07 (10:52 GMT), la circa 100 de kilometri est de Santa Maria de Nieva, în regiunea Amazonas, la o adâncime de 130 de kilometri.

Potrivit primelor evaluări, 408 locuinţe au fost afectate, 110 nu mai pot fi locuite, iar 17 au fost distruse complet.

Nu s-au întegistrat decese, în schimb 12 persoane au fost rănite.

Autorităţile au mai transmis şi că 32 de centre de sănătate au fost afectate, dintre care unul a fost distrus. Şi o şosea de 4.400 kilometri a fost afectată, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Peru este amplasat pe Cercul de Foc al Pacificului, responsabil pentru aproape 90% din activitatea seismică la nivel mondial.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri