Sari la conținut

“Teroriştii ISIS au vizat copii şi familii". Atac devastator asupra unei gelaterii din Bagdad

Aproape 30 de persoane au fost ucise şi aproximativ 100 au fost rănite marţi, în două atentate survenit la interval de câteva ore la Bagdad, în timp ce forţele guvernamentale încearcă să îi alunge pe jihadişti din Mosul, al doilea oraş ca mărime al Irakului, relatează AFP, citat de News.ro.

Unul dintre cele două atentate a fost revendicat de gruparea Statul Islamic, cu care forţele guvernamentale se luptă la Mosul.

În noaptea de luni spre marţi, după miezul nopţii, un kamikaze s-a aruncat în aer, într-un vehicul-capcană, în faţa unei gelaterii populare din cartierul Karrada, din centrul capitalei irakiene.

“Bilanţul a crescut la 16 morţi şi 75 de răniţi, printre care femei şi copii”, a declarat un oficial din serviciile de securitate ale ţării.

Imagini publicate pe reţelele de socializare arată impactul devastator al exploziei.

Statul Islamic, prin agenţia de propagandă Amaq, a revendicat atacul, vizând “o adunare a şiiţilor”, o comunitate a islamului considerată ca eretică de către organizaţia jihadistă sunită.

Brett McGurk, trimisul special american la coaliţia internaţională din Siria şi Irak, a condamnat atacul.

“Teroriştii din ISIS au vizat copii şi familii care se distrau la o gelateriei. Susţinem Irakul împotriva răului”, a adăugat el.

Câteva ore mai târziu, o maşină-capcană parcată pe Podul Martirilor, unul dintre principalele poduri din capitală, a explodat. “Unsprezece persoane au fost ucise în deflagraţia maşinii-capcană, care a vizat civili”, a precizat un ofiţeri, afirmând că s-au înregistra şi 10 răniţi.

Aceste atacuri s-au produs în luna sfântă, a Ramadanului.