5 minute spaniole. Salvarea animalelor fără stăpân

Data publicării:
11122012 20madrid1-38045

Iată o modalitate de a strânge bani pentru cauze nobile, ce ar putea fi preluată foarte ușor și în România. În ultimele luni au fost în România diverse acțiunide strângeri de fonduri pentru persoane aflate în dificultate medicală,acțiuni de strângere de fonduri la care pot fi animați și alți cetățeni să participe într-un mod simplu. Fiecare poate să caute pe acasă lucruri de care nu mai are nevoie și să le doneze unei asociații.

Aceasta pune un preț modic, vinde acele obiecte și banii sunt folosiți la diverse acțiuni. În weekend a fost un astfel de mercadillo, cum se spune în Spania, unde iubitorii de animale au scos la vânzare lucrușoare de care nu mai au nevoie, pentru ca mai apoi, cu banii strânși, să poată oferi tratamente medicaleanimalelor abuzate și mâncare.

Câteva mii de lucruri nefolositoare în casă, dar numai bune de donat pentru o cauză mai bună, au fost adunate de voluntarii unei asociații deapărare a drepturilor animalelor din apropiere de Madrid. Cele mai multe au fost scoase la vânzare pentru 1 euro. Este a treia ediție a acestui târg de strângere de fonduri, încet, încet fiind strânși bani buni pentrumâncare și tratamente medicale.

„Avem acum o pisică căreia i-am extras un glonț , avem alta la care i-au ars lăbuțele și a trebuit să fie operată de mai multe ori, mai avem căței cu unele boli, toate astea sunt foarte costisitoare”, explică Maria Luisa Martin Cadena, voluntar.

„E un sacrificiu mare , pentru că fac totul în timpul meu liber și nu am timp pentru altceva , dar o fac pentru că au nevoie , cred că nu prea sunt oameni care să protejeze animalele fără apărare și în plus am ocazia să cunosc oameni foarte buni”, subliniază ea.

Astfel de acțiuni de strângere de fonduri pot fi organizate ușor și în România. În cazul de față, toți banii vor fi folosiți pentru a încerca să schimbe ceva din privirea tristă a unui biet animal.

Concurs

Joi dimineață telespectatorii rezidenți în Spania erau întrebați câte secții de votare au fost deschise pentru românii de peste hotare.Răspunsul corect a fost 306 secții de votare și a dat răspunsul corect Cristian Daniel Irimescu din Elche, Alicante.

Întrebarea de azi este tot din politică.Câți senatori și deputați vor reprezenta românii din străinatate ? Răspunsul îl așteptăm la adresa de email concurs@digimmobil.es.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri