A rămas blocată în casa unui bărbat pe care doar îl cunoscuse din cauza unui lockdown. Povestea tinerei din China a devenit virală

Data actualizării: Data publicării:
tanara
O tânără din China a rămas blocată în casa unui bărbat pe care doar ce-l cunoscuse din cauza unui lockdown.

Povestea unei tinere din China a făcut-o celebră pe rețele sociale. Femeia a povestit cum a rămas blocată timp de mai multe zile în casa unui bărbat pe care doar ce îl cunoscuse, după ce autoritățile au luat decizia de a izola rapid orașul în urma numărului mare de cazuri de Covid-19. 

Tânăra, care se prezintă drept doamna Wang, a povestit pe platforma de socializare chineză WeChat cum, săptămâna trecută, că a fost închisă cu un bărbat pe care doar ce îl cunoscuse, după ce îl vizitase pentru a lua masa împreună. În postare, ea a spus că s-a întors recent în orașul Zhengzhou din Guangzhou înainte de Anul Nou Lunar. „Îmbătrânesc destul de repede, așa că părinții mei mi-au aranjat mai mult de 10 întâlniri pe nevăzute”, a spus tânăra.  La a cincea întâlnire programată de părinți, bărbatul s-a lăudat că „se pricepe la gătit și m-a invitat la el acasă ca să poată pregăti o masă specială”, scrie BBC.

În timpul mesei, cei doi au descoperit cu stupoare că întregul oraș a intrat în carantină din cauza cazurilor de Covid-19, iar femeia a rămas blocată timp de mai multe zile în casa bărbatului.

În ciuda situației neobișnuite, femeia a povestit că bărbatul a fost amabil și „i-a gătit în fiecare zi”, însă „nu a fost prea vorbăreț.”

Nu este clar dacă doamna Wang este în continuare blocată în casa bărbatului. Cu toate acestea, numărul cazurilor de Covid-19 din Zhengzhou a rămas crescut în ultimele zile.

China are o politică zero cazuri de Covid-19, ceea ce înseamnă că lockdown-uri rapide sunt impuse în mod obișnuit în comunități atunci când sunt detectate cazuri de virus.

Capitala provinciei Henan, Zhengzhou a înregistrat peste 10o de cazuri de Covid-19 în ultima săptămână. 

În total, au fost consemnate 456 de cazuri în provincia Henan, una dintre cele mai populate din China, cu 99 de milioane de locuitori.

Infectările cu Omicron de luna trecută din Tianjin - teoretic importate - au reprezentat primele infectări cu noua variantă virală detectate în China, iar autorităţile locale au obligat rezidenţii care doreau să plece din oraş să prezinte un test PCR negativ şi au realizat teste masive la care au participat deja 9 milioane de locuitori.

Ameninţarea cu varianta Omicron intervine la mai puţin de o lună de Anul Nou Lunar, când chinezii călătoresc în masă spre localităţile lor de origine pentru a petrece aceste sărbători alături de familiile lor.

Oficial, China a înregistrat în total 103.968 de cazuri de COVID-19 şi 4.636 de decese de la începutul pandemiei.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri